Wandel vanuit Oberaudorf naar de ruïne van Auerburg

Wandelroute 753076

Aangeboden door:

333 3

Omschrijving

Maak kennis met het centrum van Oberaudorf en de ruïne van Auerberg met deze korte wandeling. Onderweg kun je genieten van historische bezienswaardigheden en de sfeer van een echt Duits stadje opsnuiven.

Dwars door het centrum
Vanaf de Tourist-Information in Oberaudorf wandel je langs de Kirchenmauer (kerkmuur) naar de Oberfeldweg. Let daarbij op de groene borden met ‘Schloßberg’. Bij de school sla je rechtsaf het voet- en fietspad op en vervolgens loop je door tot de hoofdstraat. Vervolgens loop je verder onder de kasteeltoren door. Bij de volgende straat sla je linksaf de weg ‘Am Schloßberg’ op. Volg bij de volgende splitsing links de borden ‘Schloßberg’ en beklim de traptreden. Ga bij de volgende splitsing rechtdoor en wandel over de brug naar de ruïne van de Auerburg.

De ruïne van Auerburg
Op de Schloßberg vind je een aantal informatieborden over de geschiedenis van de Auerburg. De afdaling loopt als rondgang weer over de brug. Houd bij de volgende afslag links aan in de richting van Oberaudorf. Langs een historische voederschuur en een wegkruis loop je richting naar de Auerburgstraße. Houd hier links aan en ga na het oversteken van de straat weer verder op het voet- en fietspad. Over de Oberfeldweg loop je weer terug naar het centrum.

Bijzondere bezienswaardigheden
In de kasteeltoren in Oberaudorf kun je een bezoekje brengen aan het Audorfer Museum (geopend op dinsdag en zondag van mei t/m oktober tussen 14.00 en 18.00 uur) om meer te weten te komen over geschiedenis van dit gebied. Neem verder ook de tijd om de ruïne van Auerburg uitgebreid te bewonderen. Op deze plek stond naar alle waarschijnlijkheid al een kasteel in de 12e eeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Tourist Information Oberaudorf (Kufsteiner Straße, 83080, Oberaudorf, Beieren, Duitsland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Tourist Information Oberaudorf
Kufsteiner Straße
83080 Oberaudorf
Plan route naar startpunt

Kranzhorn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Tourist Information Oberaudorf

Tourist Information Oberaudorf

Tourist Info

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 753076 | Toegevoegd op 28-11-2017 | Laatst gewijzigd op 11-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding