Winters wandelrondje door Lisse

Wandelroute 750321

Aangeboden door:

3985 145

Omschrijving

De winter is een heerlijke tijd om naar buiten te gaan. Kleed je warm aan, trek stevige schoenen aan en maak een heerlijke wandeling waarbij je de frisse buitenlucht opsnuift. Het Keukenhofbos is een fijne plek voor zo’n winterwandeling. Ontdek met deze tocht het bos dat vroeger deel uitmaakte van het Landgoed Keukenhof.

Eeuwenoude bomen
Vanuit Lisse zet je meteen koers naar de prachtige lommerrijke paden en lanen van het Keukenhofbos. Dit gevarieerde en heuvelachtig bosgebied bestaat uit eeuwenoude beuken, eiken en naaldbomen en dat midden tussen de bollenvelden. Kijk vooral eens omhoog als je hier wandelt, want in de holtes van bomen zitten vaak ransuilen te suffen tussen de takken. Verder nestelen spechten, uilen, mezen en duiven hier. Blauwe reigers maken in het voorjaar grote nesten in de toppen van de grove dennen.

Keukenduin van Slot Teylingen

In het bos 'proef' je nog de 15e-eeuwse geschiedenis van Slot Teylingen. Het bos waar je nu zo lekker doorheen wandelt vormde namelijk het 'keukenduin' van het slot. De opbrengst van dit duinbos zoals wild, vee, kruiden en bessen waren bestemd voor de keuken van het Slot Teylingen. Dat verklaart meteen waarom dit bos het Keukenhofbos is genoemd. Je eindigt je tocht uiteindelijk weer in het centrum van Lisse.

Tijd om op te warmen
Moe gewandeld met roze wangen en koude handen? Zoek dan de warmte en gezelligheid op in een van de knusse restaurantjes in Lisse. Ga voor een kop warme chocolademelk, een rood wijntje, een smakelijk biertje en een heerlijk hapje als beloning voor je tocht. Wie weet blijf je wel hangen voor een heerlijk winters diner, passend bij de tijd van het jaar.

Op zoek naar meer tips voor de Bollenstreek? Klik dan hier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bollenstreek

In het voorjaar komen de bloembollenvelden in de Bollenstreek tot leven als de eerste felgekleurde bloemen boven de grond uit piepen. Maak een mooie tocht langs deze velden en breng wat kleur in je leven. Verder maak je hier kennis met gezellige dorpjes en een prachtig duinlandschap. Een ideale omgeving voor een actief dagje uit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Lisse (Heereweg, 2161 BG, Lisse, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Lisse
Heereweg
2161 BG Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Grachtweg
2161HL Lisse

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heel handig !!"

  op:

Ton, Anders

op:

angelique, Zuid-Holland

op:

"Niemand te zien, heerlijk rustig en heel mooi??"

  op:

Dirk

op:

Mariska

op:

Karin, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 750321 | Toegevoegd op 6-11-2017 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding