Rondje Keukenhofbos

Wandelroute 749981

Aangeboden door:

6211 146

Omschrijving

De winter is een heerlijke tijd om naar buiten te gaan! Warm gekleed en met stevige schoenen aan een heerlijke wandeling maken en de frisse lucht opsnuiven.

Het Keukenhofbos is een fijne plek voor een lekkere wandeling. Het Rondje Keukenhofbos neemt je mee naar dit bos wat vroeger ook deel uit maakte van het Landgoed Keukenhof. Nu wandel je prachtig over lommerrijke paden en lanen. Kijk vooral eens omhoog. In de oude bomen zitten overdag ransuilen lekker te suffen tussen de takken.

Het is heerlijk wandelen door het prachtige oude bos met grote, dikke bomen midden tussen de bollenvelden. Het Keukenhofbos is een gevarieerd en heuvelachtig bosgebied met beuken, eiken en naaldbomen. In de holtes van de bomen nestelen spechten, uilen, mezen en duiven. Blauwe reigers maken in het voorjaar grote nesten in de toppen van de grove dennen.

In het bos 'proef' je nog de 15e-eeuwse geschiedenis van Slot Teylingen (Sassenheim). Het bos waar je nu zo lekker wandelt, was namelijk het 'keukenduin' voor het slot. De opbrengst van dit duinbos, zoals wild, vee, kruiden en bessen waren bestemd voor de keuken van het Slot Teylingen. Vandaar de naam Keukenhofbos!

Moe gewandeld en met roze wangen en koude handen kun je in een van de vele knusse restaurantjes de gezelligheid opzoeken voor een warme chocolademelk, een rood wijntje, een smakelijk biertje en een heerlijk hapje en wie weet blijft u wel hangen voor een overheerlijk diner passend bij de tijd van het jaar!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Lisse (Heereweg, 2161 BG, Lisse, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Lisse
Heereweg
2161 BG Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Grachtweg
2161HL Lisse

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Martin

op:

Farnaz, Anders

op:

Laurens, Zuid-Holland

op:

Monique

geplaatst op:

Mooie route!

Melanie, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 749981 | Toegevoegd op 4-11-2017 | Laatst gewijzigd op 16-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding