Wandelen langs bloemenvelden & molens

Wandelroute 739083

Aangeboden door:

541 45

Omschrijving

Deze route neemt je mee vanuit het gezellige en levendige Dorpshart Lisse naar het prachtige buitengebied.

Bollengebied tussen Lisse en Voorhout
Dit gebied is ontstaan door het afzanden van de duinen tussen het Keukenhofgebied en Voorhout . Tussen de Spekkelaan en de Essenlaan bevindt zich een uniek gebied met kleurrijke bollenvelden (in het voorjaar) omzoomd door houtwallen. Verder zuidwaarts zijn nog grote stukken open bollengebied aanwezig met mooie doorkijkjes van de oude wegen zoals de Oude Herenweg en de Loosterweg.

Lageveense Polder
In het buitengebied kom je door de Lageveense Polder. Je vindt hier een hakhoutbos en vochtige, bloemrijke graslanden. En een opvallende rust. Ideaal om even de drukte van alledag achter je te laten. Langs de zeventiende-eeuwse trekvaart tussen Leiden en Haarlem passeer je aan de overkant van het water de Hogeveensemolen, een poldermolen uit 1654. Ook passeer je de Lageveensemolen uit 1890.

Keukenhof
Bloemenliefhebber? Breng dan even een bezoekje aan de vermaarde Keukenhof. Je kunt ook het zeventiende-eeuwse Landgoed Kasteel Keukenhof bezoeken. De siertuin van de bloembollententoonstelling en het Keukenhofbos liggen op een restant van de oude duinen. Het bos wordt gekenmerkt door oude beukenlanen met hier en daar aanplant van dennen en sparren. Van groot belang vanwege bijzondere planten, mossen en broedvogels.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Lisse
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Lisse
Heereweg
2161 BG Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Grachtweg
2161HL Lisse

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Viel tegen"

 geplaatst op:

Viel tegen. De route voerde over gewone wegen met verkeer. Weinig voetpaden, dus constant opletten en aan de linkerkant van de weg lopen, achter elkaar. Op 12 april stonden de hyacinten in bloei en ook wat narcissen. Het knooppuntensysteem voldoet over het algemeen goed.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 739083 | Toegevoegd op 7-10-2017 | Laatst gewijzigd op 22-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding