Op pad door het Lage en Hoge Bergse bos

Wandelroute 725566

Aangeboden door:

19025 495

Omschrijving

Ten noorden van Rotterdam en Capelle aan den IJssel vind je een kleinschalig groen gebied vol water en natuurpracht. Trek er lekker op uit en geniet van de rust en ruimte die hier te vinden is op steenworp afstand van de drukke stad.

Bossen, heuvels en water
Het startpunt van deze route ligt op een parkeerplaats net buiten Rotterdam. Zet hier je auto neer en maak je klaar voor een mooie wandeling. Vanuit hier wandel je via het Lage Bergse Bos naar het Hoge Bergse Bos. Het landschap bestaat hier afwisselend uit plassen, bossen en open gebieden. Een gedeelte van het gebied wordt begraasd door Schotse Hooglanders. Daardoor blijft er genoeg ruimte over voor allerlei planten om te groeien. Het Hoge Bergse Bos is heuvelachtiger dan het Lage Bergse Bos. Deze heuvels zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval, maar daar zie je tegenwoordig niets meer van.

Sportief op pad
Dit gebied leent zich niet alleen voor mooie wandelingen. Je vindt er namelijk ook een kunstskibaan, een mountainbikeparcours en nog veel meer. Sportievelingen kunnen hier dus absoluut hun hart ophalen. Verder vind je hier een uitkijktoren die je kunt beklimmen om het gebied van bovenaf te bekijken.

Vogels spotten
Het water en de open vlaktes in dit gebied trekken allerlei soorten vogels aan. Kijk hier goed om je heen en dan spot je wellicht een bijzondere vogels zoals een fazant, een torenvalk of een buizerd. Vooral tijdens het broedseizoen maak je veel kans om een van deze vogels te zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Vereniging Natuurmonumenten

De fietsroutes van Natuurmonumenten op www.route.nl geven je een bijzondere natuurlijke kijk op Nederland. In de klein- en grootschalige natuurgebieden kom je helemaal tot rust. Ga ook zeker naar de bezoekerscentra van Natuurmonumenten en laat je inspireren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

zwijnenplaats (Bosweg, 2661DN, Lansingerland, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt zwijnenplaats
Bosweg
2661DN Lansingerland
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Marius Richterslaan
2661HZ Lansingerland

rotterdam noord

Bergweg

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Bleiswijkse Droogmakerij G-4 (romp/restant)

Bleiswijkse Droogmakerij G-4 (romp/restant)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"nice!"

 geplaatst op:

perfect to go with the dog! and really nice!

"leuke, lastige route"

 geplaatst op:

Leuke route maar zeer slechte bewegwijzering. We stonden meermalen te zoeken hoe te gaan! Ook bouwactiviteiten in de route.

"De route is niet meer te lopen door bouwwerkzaamheden. Alles is afgesloten met hekken."

  op:

"In het begin is de route al onderbroken door de manege/paarden wei en aan het einde door aanleg snelweg. Erg kunstmatige route, tegenvaller helaas!"

  op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie route maar aan het einde gooit het A16 project wat roet in het eten en moet je afwijken van de route

"Aanleg autoweg."

 geplaatst op:

Door aanleg van een autoweg dwars door dit gebied is de lol er van af.

Sandra

op:

F.

geplaatst op:

Afwisselende route!

"Natuur als speelplaats"

 geplaatst op:

Een dagje buiten in een recreatie gebied Route is tegenwoordig onderbroken en soms afgesloten door Rottemerentunnel werkzaamheden.

"Foutjes in route kunnen vergeven worden"

 geplaatst op:

Leuke route. In het begin bij de manege ga je al de fout in. Ga links en direct weer rechts, even een stukje over het gras en je kunt weer door. Verder nog wat kleine foutjes, maar makkelijk via de kaart op kunnen lossen. Op het laatst kom je een doodlopend stuk tegen vanwege verlenging A16. Ga vóór het doodlopende stuk rechts over het bruggetje en de drukke weg oversteken en dan links. Kom je vanzelf weer op de route. Het allerlaatste stuk gewoon rechtdoor tot aan de dijk en dan 2 keer rechts. Deze foutjes kunnen vergeven worden. Ik vond het een leuke afwisselende route. Bos is een groot woord echter.....

Albert

op:

Martin, Zuid-Holland

op:

Theo Gibcus

op:

Chris

op:

"Ok maar start klopte niet"

 geplaatst op:

Vanaf eerste knooppunt route weg

"Ik wil op een ander punt beginnen, bij bergse bos"

  op:

Monique

geplaatst op:

Er is een deel afgesloten waardoor je niet verder kan vanwege een weg dat aangelegd wordt maar verder was het een mooie route

Coert, Zuid-Holland

op:

"Wijziging"

 geplaatst op:

Vanaf knooppunt 85 kun je de route niet meer volgen naar knooppunt 67. Ga daarom bij knooppunt 85 naar rechts en loop door naar restaurant Bergse plas. Zoek hiervandaan je weg naar een hoger knooppunt op de route.

"Een deel van de route kun je niet lopen omdat er in het lage bergse bos gewerkt wordt aan een nieuwe tunnel. Veel hekwerk."

  op:

"Niet meer actueel door gewijzigde paden en nieuwe bebouwing."

 geplaatst op:

Moet opnieuw in kaart worden gebracht.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Door gedeelten van het lage en hoge bergsche bos die ik nog niet kende. Door aanleg A16 kan deel nu niet gelopen worden maar met het kaartje is dat makkelijk op te lossen.

"Verdwaald!"

 geplaatst op:

Vanaf P staat een paaltje of 3 daarna moet je rechtdoor helaas door de sloot is onmogelijk. na enkele malen opnieuw gezocht te gebben waar ik fout ging uiteindelijk het fietspad op nog geprobeerd Op de route te komen niet gelukt .toen zelf masr wat gedaan .wel mooi gebied en heerlijk gewandeld maar geen route dus ,! Jammer

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 725566 | Toegevoegd op 8-9-2017 | Laatst gewijzigd op 19-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding