Volg het Laarzenpad over landgoed Keukenhof

Wandelroute 716622

Aangeboden door:

6914 176

Omschrijving

Bij Keukenhof denk je waarschijnlijk meteen aan de kleurrijke bloementuinen die je hier in het voorjaar kunt bezoeken, maar ook in de herfst leent deze omgeving zich goed voor een wandeling. Je vindt hier namelijk ook het landgoed Keukenhof met een prachtig kasteel en een bos. Struin langs de mooiste plekjes van dit landgoed, maar vergeet niet om van tevoren je laarzen aan te trekken. Het kan hier namelijk nogal drassig zijn in de herfst.

Speuren naar kabouters
Aan het begin van de route wandel je door de bossen en andere mooie landschappen. Kijk goed om je heen, want er zijn verschillende tuinkabouters verstopt in het landschap van dit landgoed. Neem gerust je gezin mee op pad en maak er een leuke speurtocht naar kabouters van.

Kasteel Keukenhof
Vervolgens wandel je verder over landgoed Keukenhof. Aan het begin van de route wandel je vlak langs het imposante kasteel Keukenhof. Dit kasteel werd in 1642 gebouwd als landhuis voor een voormalig commandeur van de VOC. Door de eeuwen heen is het kasteel verder uitgebreid tot het huidige bouwwerk. In het kasteel is een bijzondere collectie historische meubels en portretten te zien. Als je van tevoren reserveert kun je op zondagen een kijkje nemen in het kasteel onder begeleiding van een gids.

Slenteren langs Leidsevaart
Het laatste gedeelte van de route neemt je mee langs Leidsevaart, een vaart die vroeger een belangrijke route vormde voor trekschuiten tussen Haarlem en Leiden. Deze vaart werd gegraven in 1657. Tegenwoordig wordt er niet meer gevaren op dit water, omdat er over de lengte van deze vaart verschillende vaste bruggen zijn aangelegd.

Let op: Een deel van deze route loopt over het terrein van Keukenhof. Dit park is alleen toegankelijk van eind maart tot midden mei tegen betaling. De rest van het jaar kun je dit deel van de route niet volgen. Neem een kijkje op de website van Keukenhof voor de exacte openingstijden en toegangsprijzen.

Wil je meer weten over de Bollenstreek? Klik dan hier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bollenstreek

In het voorjaar komen de bloembollenvelden in de Bollenstreek tot leven als de eerste felgekleurde bloemen boven de grond uit piepen. Maak een mooie tocht langs deze velden en breng wat kleur in je leven. Verder maak je hier kennis met gezellige dorpjes en een prachtig duinlandschap. Een ideale omgeving voor een actief dagje uit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Lisse (Stationsweg, 2161AR, Lisse, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Lisse
Stationsweg
2161AR Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Halfweg

Oplaadpunt

Provincialeweg
2191AH Noordwijkerhout

VVV Lisse

Heereweg 219
2161 BG Lisse
0252 41 42 62
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Keukenhof kasteel

Kasteel Keukenhof

Kasteel

Voordat je Lisse weer binnenwandelt kom je langs Kasteel Keuke...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Yildiz , Anders

geplaatst op:

Voor het lopen klopt het niet/werk niet goed

Marjolein

geplaatst op:

Leuke route door bos en weiland. Wel lekker blubberig. Routeapp er wel bijhouden want er zijn niet altijd bordjes langs de route

"Fantastisch, maar nu te veel blubber"

  op:

"Ik baal ervan dat er koeien in de wei staan. Hoe ga je hier langs. Meld dit bij de route als dit zo is"

  op:

"Afwisselende polder wandeling"

 geplaatst op:  

Van 44 naar 31 is de route moeilijk te vinden. Effies doorzetten en nadenken en je komt weer op de route. Leuke verrassende wandeling.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 716622 | Toegevoegd op 28-8-2017 | Laatst gewijzigd op 22-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding