Paddenstoelenroute over landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Wandelroute 716575

Aangeboden door:

12927 330

Omschrijving

Tussen Noordwijk en Noordwijkerhout vind je het prachtige landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Deze route neemt je mee door de weelderige historische bossen van dit landgoed. Geniet hier in de herfst van de verkleurende blaadjes in de bomen, maar kijk ook af en toe naar de grond. Er groeien hier namelijk allerlei soorten paddenstoelen die het bewonderen waard zijn.

Wandelen over landgoed Nieuw Leeuwenhorst
Het startpunt van deze route ligt aan de rand van landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Vanuit hier wandel je door dit romantische landschap vol eeuwenoude bossen en pareltjes die verstopt in de natuur liggen. Je vindt hier onder andere de spiegelvijver, een prachtige vijver die op zonnige dagen het spiegelbeeld van landhuis Dijkenburg vertoont. Neem de tijd om hier eventjes stil te staan en bewonder alle vogels die op en rondom de vijver leven. Als je geluk hebt kun je zelfs een glimp opvangen van een ijsvogel.

Paddenstoelen bewonderen
Ook in de bossen zijn er genoeg dieren te vinden, zoals vleermuizen die zich graag terugtrekken in de vleermuizenkassen die hier en daar zijn opgehangen. Verder groeien er in de herfst allerlei soorten paddenstoelen. In Nederland komen er ruim 5.000 soorten paddenstoelen voor, dus er valt genoeg te ontdekken. Zo’n 50 paddenstoelensoorten hiervan zijn giftig, dus wees wel voorzichting.

De Koepelberg

De Koepelberg is een gedeelte van het landgoed dat goed bewaard is gebleven. De slingerpaden, statige lanen en doorkijkjes in dit gebied maakten vroeger deel uit van een weelderige tuin. Op de Koepelberg stond ooit een theekoepeltje. Nu kun je er genieten van de natuur die in de herfst de mooiste kleuren krijgt.

Voor kinderen wordt er ieder jaar een herfstnatuurspel georganiseerd in het Leeuwenhorstbos. Kijk hier voor meer informatie.

Wil je verder op pad door de Bollenstreek? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bollenstreek

In het voorjaar komen de bloembollenvelden in de Bollenstreek tot leven als de eerste felgekleurde bloemen boven de grond uit piepen. Maak een mooie tocht langs deze velden en breng wat kleur in je leven. Verder maak je hier kennis met gezellige dorpjes en een prachtig duinlandschap. Een ideale omgeving voor een actief dagje uit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats Langelaan (Langelaan, 2211 XT, Noordwijk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats Langelaan
Langelaan
2211 XT Noordwijk
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Langelaan
2211XT Noordwijkerhout

VVV Noordwijkerhout

Dorpsstraat 8
2211 Noordwijkerhout
+31 (0)252 37 20 96
Stuur een mail

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Aardig ommetje"

 geplaatst op:

Aardig ommetje, maar de oorspronkelijke route heeft wat vreemde heen/terug weggetjes. Je kunt er beter zelf een rondje van maken op paadjes die je ziet lopen op plattegrond. Informatief zijn de borden over oorlogsverleden van het landgoed langs de route. Verder hoor je de weg praktisch overal.

"Aangegeven knooppunten staan op verkeerde plaats waardoor van de hele wandeling niets meer klopte."

  op:

"Leuke wandeling door een klein bos"

 geplaatst op:

Leuk speelbos

A.C.L., Zuid-Holland

op:

john, Zuid-Holland

op:

"Leuk, maar veel auto's"

 geplaatst op:

Route loopt leuk door bossen en landgoederen, maar in een gebied met twee doorgaande autowegen waardoor je veel auto's ziet en hoort. Toch jammer als je de natuur in gaat...

Anouk, Zuid-Holland

op:

"Leuke route met inderdaad veel paddestoelen."

 geplaatst op:

Zou niet precies de route volgen maar in het Bos de kleine wandelpaden kiezen, veel leuker.

Margi

op:

"Heerlijke afwisselende wandeling"

  op:

F.

op:

"prachtig"

 geplaatst op:

Ik ben meer een fietser dan een wandelaar, maar eerlijk is eerlijk. Dit is een prachtige route om te wandelen en zowaar kreeg ik er gewoon plezier in. ca 75 minuten op gewoon tempo dus erg goed te doen en verrassend mooie plaatjes terwijl ik om de hoek woon. Dit had ik niet verwacht. Gewoon doen!

Renske, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 716575 | Toegevoegd op 28-8-2017 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding