Wandelen door boerenland bij Enschede

Wandelroute 710303

Aangeboden door:

1696 97

Omschrijving

In het buitengebied van Enschede is het verrassend rustig wandelen. Trek je wandelschoenen aan voor een prachtige tocht door het boerenlandschap.

Het Rutbeek
De route start bij Restaurant Hanninkshof in Usselo. Je geniet hier van een koffie met iets lekkers, voordat je het buitengebied in loopt met zijn beekjes, bosjes, akkers en graslanden. Wat je meteen zal opvallen: het is hier heerlijk rustig! In dit authentieke boerenlandschap ontbreken natuurlijk de fraaie Saksische boerderijen niet, je komt er een aantal tegen. Ook kom je langs Het Rutbeek, een natuurrijk recreatiegebied rondom een zandafgraving.

Usselerveld
Je kunt even een pauze inlassen bij Restaurant Hanninkshof, voordat je door de landerijen naar het Usselerveld loopt. In de heide en bossen van dit natuurgebied vind je een ongekende rust. Ideaal om even de spreekwoordelijke accu op te laden. Wissinks Möl werd in 1972 afgebroken, waarna de losse onderdelen werden opgeslagen. Na een jarenlange strijd over de herbouwplaats werd hij in mei 1981 op zijn huidige locatie herbouwd. In één dag.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

W84
W84 (Haaksbergerstraat, 7548RZ, Enschede, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

W84
Jouw startpunt
Knooppunt W84
Haaksbergerstraat
7548RZ Enschede
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Usselerveenweg
7546PV Enschede

Treinstation Kennispark

Forum 10
7521 PM Enschede

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"route klopt niet meer"

 geplaatst op:

Door de aanleg van de nieuwe weg tussen Enschede en Groenlo (N18) is het niet meer mogelijk de route te volgen. Daarnaast waren er ook nadere punten waarop de bewegwijzering niet klopt of echt slecht is uitgelegd. Kortom route hebben we met veel eigen creativiteit moeten lopen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 710303 | Toegevoegd op 24-8-2017 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding