Ontdek de Eksterheide te voet

Wandelroute 688331

Aangeboden door:

4194 61

Omschrijving

Ten westen van het Belgische Beerse vind je het natuurgebied de Eksterheide. In dit domein van zo’n 170 hectare vind je oude kleiputten die zijn veranderd in kleine meertjes door de jaren heen. Dit water trekt allerlei soorten watervogels aan. Deze route is dus een aanrader voor wandelaars die graag vogels spotten.

Van vliegveld naar natuurgebied
Het eerste gedeelte van deze route loopt langs een heideveld en vervolgens wandel je de bossen in. Je zou het nu misschien niet meer zeggen, maar vroeger lag hier een vliegveld. Als je goed kijkt kun je het open terrein nog onderscheiden waar de landingsbaan van het voormalige vliegveld lag. Dit is de enige herinnering die hier nog te vinden is in het landschap. Andere sporen uit het verleden zijn de kleiputten die werden gebruikt door steenbakkerijen. Het restant hiervan wordt tegenwoordig de Duivelskuil genoemd. Je wandelt over de Eksterheide tot aan het plaatsje Sint-Jozef-Rijkevorsel en vervolgens zet je weer koers naar het startpunt van je tocht.

Kijkhutten op de heide
Door de Eksterheide heen verspreid vind je verschillende kijkhutten. Blijf hier een tijdje kijken en spot vogels zoals haviken, boomleeuweriken en dagvlinders. Verder kun je in dit gebied ook reeën en andere zoogdieren zien als je geluk hebt.

Belgische plaatsjes
Op steenworp afstand van dit natuurgebied vind je verschillende typisch Belgische plaatsjes waar je een bezoekje aan kunt brengen. In en rondom deze van origine katholieke plaatsjes vind je verschillende kerken, kapellen en kloosters die je kunt bewonderen. Verder is het natuurlijk altijd leuk om je wandeltocht af te sluiten met een kopje koffie of een drankje. In deze omgeving kun je ook route 643422 volgen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

59
59 (Duivelskuil, 2340, Beerse, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

59
Jouw startpunt
Knooppunt 59
Duivelskuil
2340 Beerse
Plan route naar startpunt

Dienst voor Toerisme Beerse

Heilaarstraat 35
2340 Beerse
+32 (0)14 60 07 70
Stuur een mail

Turnhoutsebaan
2390 Malle

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie wandeling!"

 geplaatst op:

Kleinere smalle paadjes, afgewisseld met bredere bospaden. Grootste deel in het bos, klein stukje langs het kanaal, ook mooi! En heeeel klein stukje langs een rustige straat.

"Mooie wandeling door diverse gebieden en boomsoorten"

 geplaatst op:

Hele leuke wandeling, verrassend zelfs. Makkelijk te lopen, weinig modder. Aanrader!

Tom, Oost-Vlaanderen

op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie afwisselende wandeling. Op sommige plaatsen in deze tijd van het jaar wel nat.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 688331 | Toegevoegd op 7-8-2017 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding