Wandelen over de afwisselende Blakheide

Wandelroute 688327

Aangeboden door:

4335 47

Omschrijving

Op de grens waar Beerse en Rijkevorsel in elkaar overgaan ligt het natuurgebied de Blakheide. Deze smalle strook natuur met bossen, vennen, oude turfputten en kleine heidevelden ligt ingeklemd tussen verschillende gezellige plaatsen zoals Merksplas en Beerse. Op naar België om dit mooie gebied te verkennen.

Vogels op het Blak
Je start je wandeling middenin de natuur. Vanuit hier wandel je langs het meer het Blak. Dit meer is een geliefde plaats bij watervogels. Aan de rand van het meer is een speciale vogelkijkwand aangelegd zodat je de watervogels op het water kunt bekijken zonder ze te storen en weg te jagen. Als je van vogels spotten houdt, zit je hier dus helemaal goed. Op de plek van deze kijkwand is ooit zand gewonnen en daardoor is er een lager gelegen heideveld ontstaan. Vanuit hier heb je prachtig zicht over de omgeving heen. Vervolgens wandel je verder door de naaldbossen die hier zijn aangeplant, de loofbossen en langs kleine heideveldjes die de tand des tijds hebben doorstaan.

Een ijsje of een kopje koffie
Het start- en eindpunt van deze route is de ijssalon De Blakheide. Hier kun je terecht voor een ambachtelijk ijsje, maar je kunt er ook een lekker kopje koffie drinken. Strijk neer op het terras en geniet.

Beschermde heidevelden
Ooit vond je op deze plek grote heidevelden, maar daar is maar weinig van overgebleven. Tegenwoordig behoort de Blakheide tot een beschermd Natura 2000-gebied. Heideherstel is één van de belangrijkste doelen van dit beschermde gebied. Zo wordt ervoor gezorgd dat de gevarieerde natuur hier behouden blijft en dat is natuurlijk alleen maar fijn voor fietsers en wandelaars die hier op pad gaan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Blakheide (2340, Beerse, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Blakheide
2340 Beerse
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Merksplas Kolonie

Kapelstraat 10
2330 Merksplas

Dienst voor Toerisme Beerse

Heilaarstraat 35
2340 Beerse
+32 (0)14 60 07 70
Stuur een mail

Schuttershofstraat
2330 Merksplas

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Blakheide

De Blakheide

Fietscafe

Een fietstocht of een wandeling op een zonnige dag is niet com...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 688327 | Toegevoegd op 7-8-2017 | Laatst gewijzigd op 23-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding