Wandelen door de Witte Bergen

Wandelroute 664247

Aangeboden door:

3719 96

Omschrijving

De Witte Bergen is een kleinschalig natuurgebied vlakbij Someren dat zich uitstekend leent voor een heerlijke wandeling. De route neemt je ook mee door ontginningsdorp Someren-Eind en het buitengebied van de Peel.

Peel
Bij Brasserie Jan van Tieskes kun je op het gezellige terras van een koffie en een lekkere maaltijd genieten, voordat je Someren-Eind in loopt. Dit ontginningsdorp is halverwege de negentiende eeuw ontstaan. Ooit bestond de gehele Peel (ongeveer 30.000 hectare) uit woeste gronden. Nu loop je er tussen akkers, graslanden en kleinschalig bos. Ideaal om de routine van alledag even te vergeten. En om eens bij te kletsen met je medewandelaar(s).

Witte Bergen
Je loopt ook door de Witte Bergen. Deze naam verwijst naar de weidse zandverstuiving die dit natuurgebied ooit was. Rond 1925 werden hier in het kader van werkverschaffing productiebossen geplant. Het is hier heerlijk wandelen tussen de geurige naaldbomen. Aan de oever van de vijver kun je op je gemak over het kabbelende water uitkijken. De vijver ontstond in de jaren zestig, nadat er zand was afgegraven voor de aanleg van een provinciale weg.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Brasserie Jan van Tieskes (Nieuwendijk, 5712 EK, Someren, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Brasserie Jan van Tieskes
Nieuwendijk
5712 EK Someren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Novaliastraat
5712CR Someren

VVV Someren

De Meer 21A
5711 XC Someren
0493 49 68 88
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Jan van Tieskes

Brasserie Jan van Tieskes

Fietscafe

Centraal gelegen in de Peel vind je Brasserie Jan van Tieskes....

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Saai"

 geplaatst op:

Ten eerste is het geen fietsroute maar wandelroute. De eerste 10 km is erg saai. Lange rechte wegen met voorbij zoevende auto's . Het Ven is mooi .de route is slecht onderhouden .de route paaltjes zijn vaak moeilijk te zien door het lange gras. Ook zijn de pijlen verbleekt en alle nummers staan er niet op de paaltjes Ik hoop dat hier iets aan gedaan wordt.

"Minder mooi dan verwacht"

 geplaatst op:  

De eerste 10 km zijn saai. Zo goed als alleen harde weg waarover met regelmaat een auto voorbij raast. Bij kp 14 staat kp 17 niet vermeld en ook kp 40 niet. Je moet naar 40 via het wel vermelde 49. De route wirdt niet bijgehouden. Door het hoge gras zie je soms niet of nauwelijks de pijlen of kp-paaltjes. Vanaf kp 14 is het een mooie route, maar dat is minder dan de helft.

Sigrid, Noord-Brabant

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 664247 | Toegevoegd op 19-7-2017 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding