Duitse dorpjes verkennen vanuit Nieuwstadt

Wandelroute 656848

Aangeboden door:

2874 62

Omschrijving

Nieuwstadt vormt de perfecte uitvalsbasis voor een wandeltocht over de Duitse grens. Maak kennis met Duitse dorpjes, de Maasterrassen, de weelderige bosgebieden en andere mooie landschappen in deze omgeving en stap daarna Nederland weer binnen. Zo makkelijk kan het zijn om een uitstapje naar het ‘buitenland’ te maken.

Duitse dorpjes
Het eerste gedeelte van deze route neemt je vanuit Nieuwstadt mee naar de grens met Duitsland en vervolgens wandel je verder naar de Duitse plaatjes Isenbrucht en Havert. Op weg naar Havert kom je door de vallei van de Saeffelerbeek. Bij Isenbrucht mondt dit beekje uit in de Roode Beek. Deze waterlopen maken deel uit van het stroomgebied van de Maas. Vanuit Havert wandel je verder naar Schalbruch. Dit dorpje ligt op een hoogte van ongeveer 38 meter ten zuiden van een steilrand van het hoogterras van de Maas. Vervolgens wandel je door het IJzerenbos weer terug naar Nederland.

‘t Sjpaorhutje
Je eindigt je tochtje weer in Nieuwstadt bij ’t Sjpaorhutje. Strijk neer op het terras om te genieten van het zonnetje met een drankje erbij of ga voor een lekkere maaltijd en vul je energievoorraad aan bij deze gezellige eetgelegenheid. Dat heb je wel verdiend na zo’n actieve dag in de buitenlucht.

Het IJzerenbos
Het IJzerenbos op de grens van Duitsland en Nederland is een loofbos met hier en daar grasland en akkervelden. Op de akkers wordt winterrogge verbouwd door Natuurmonumenten, maar je vindt er ook andere begroeiing zoals het groot spiegelklokje. In het voorjaar kun je genieten van de vele bosanemonen die in het loofbos groeien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

't Sjpaorhutje (Limbrichterstraat, 6118 AM, Nieuwstadt, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
't Sjpaorhutje
Limbrichterstraat
6118 AM Nieuwstadt
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Markt
6118BC Echt-Susteren

susteren

Spoorstraat
6114EM Echt-Susteren

Rathaus Gemeinde Selfkant

Rathaus Gemeinde Selfkant
52538 Selfkant
+49 (0) 2456 499 - 0
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Sjpoarhutje

't Sjpaorhutje

Fietscafe

’t Sjpaorhutje ligt in Nieuwstadt. Vanuit hier kun je prachtig...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Michek

op:

"Saai"

 geplaatst op:

Wandel route vanaf knooppunt 12 opgepakt. Geen bijzondere route. Een stuks zelfs door hoge bramenstruiken heen.

Huub, Limburg

op:

"Nieuwstadt en over de grens"

 geplaatst op:

Het idee om over de grens Duitse plaatsen te bezoeken is aardig. De eerste 6 km's zijn niet interessant, veelal bebouwing en saaie wegen. De laatste 6 km's via IJzerbos zijn mooier en soms avontuurlijk.

"wandelroute 656848 gaat veel over de weg i.p.v natuurgebieden."

 geplaatst op:

De wandelroute beschrijving klopt op verschillende punten niet. Bij wandelknooppunt 80 staat ga linksaf de Haverterweg op en volg deze weg 515 meter. Hier moet staan bij knooppunt 80 loop rechtdoor en steek hier de autoweg over en ga rechtdoor. U komt vanzelf op de Engelbertstabe. Voor het kapel slaat u rechtsaf de Grünstrabe in en loop deze rechtdoor tot de autoweg. Steek nu de autoweg over en ga voor het hekwerk schuin links het pad in. ( veel mensen lopen hier rechtdoor omdat ze niet precies weten waar ze naar toe moeten en komen dan op het privé terrein van Horsmans Gut Schaesberg waar het dierenarts praktijk van Isenbruch ligt. De bewoonster vertelde ons dat ze al meer dan 1000 mensen de weg heeft moeten uitleggen hoe ze moeten lopen. (Graag hier duidelijker aanwijzing geven). Als men voor het hekwerk schuin links het wandelpad inloopt komt men bij twee bomen uit met in het midden een kruis. Volgens de gegevens kunt u hier rechts afslaan. Gemakkelijker is dat men rechtdoor loopt totdat men een T- splitsing tegen komt en dan hier rechts afslaat en voor de brug links afslaat. Dan zit u weer op de goede weg richting Havert, waar u linksafslaat richting SchalBruch.

"wandelroute 656848 gaat veel over de weg i.p.v natuurgebieden."

  op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 656848 | Toegevoegd op 13-7-2017 | Laatst gewijzigd op 14-6-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding