Op avontuur op Natuurpad Lovenhoek

Wandelroute 641357

Aangeboden door:

5069 33

Omschrijving

Maak eens een tochtje over het Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar en ontdek waarom dit pad is uitgeroepen tot wandeling van het jaar 2017. Het natuurpad is aangeduid met oranje driehoekjes in wijzerzin en is uitgerust met onder andere een boombrug over een beek, een plankenpad en stapstronken voor een beetje extra avontuur. Plezier voor jong en oud gegarandeerd.

100% genieten in de natuur
Deze route neemt je mee door het prachtige natuurgebied Lovenhoek. In dit stille natuurgebied vol variatie kun je heerlijk tot rust komen. Vooral de vallei van de Molenbeek levert fraaie plaatjes op waar je van kunt genieten tijdens het wandelen. Houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken helpen je om de vochtige beekoevers te overbruggen. Het landschap bestaat verder uit oude loofbossen, naaldbomen, groene poelen, heidevelden en vochtige broekbossen. Dit mooie gebied wordt op een natuurlijke manier begraasd door schapen en Galloways.

Voor de kleine stappertjes
De variatie in het landschap, het water in deze omgeving en de slingerende paadjes maken deze tocht tot een groot avontuur voor kinderen. Hier en daar kun je over een boomstam klauteren en tussen de varens en het metershoge maïs kun je geweldig verstoppertje spelen. Een picknick met heerlijke zelf geplukte bramen als dessert maakt je wandeling compleet.

Rondstruinen door Vorselaar
Met deze wandeling loop je vlak langs Vorselaar. Heb je wel zin in een beetje cultuur? Neem dan een kijkje in dit gezellige dorpje. Vorselaar staat bekend om het monumentale kloostergebouw Vorselaar en verder vind je nog veel meer historische bezienswaardigheden in en rondom het dorp. Er valt kortom genoeg te zien in deze omgeving.

Copyright foto's:Mie De Backer,Toerisme Provincie Antwerpen, Eveline Sierens

Heb je de smaak te pakken en wil je meer ontdekken van de Antwerpse Kempen? Neem dan hier een kijkje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: De Kempen

Net over de grens van Noord-Brabant vind je de Antwerpse Kempen. Geniet hier van bossen, heidevelden, prachtige oude bezienswaardigheden zoals begijnhoven en abdijen en gezellige stadjes en dorpen als Turnhout, Lier en Malle. Verder kun je je hier culinair in de watten laten leggen met de lekkerste streekgerechten

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

82
82 (Antwerpen, 2290, Vorselaar, Antwerpen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

82
Jouw startpunt
Knooppunt 82
Antwerpen
2290 Vorselaar
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats Pulderdijk

Pulderdijk
2242 Zandhoven

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Natuurpad Lovenhoek 5

Natuurgebied Lovenhoek

Natuurgebied-OUD

Lovenhoek is een natuurgebied van meer dan 145 hectare met ver...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jacky, Anders

op:

"Zonder parkeren geen wandeling"

 geplaatst op:

We zijn een uur op zoek geweest om ergens te parkeren. Kan een leuke route zijn voor de lokale bevolking maar zeker niet voor toeristen. Het zou nog beter zijn om de route gewoon te verwijderen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 641357 | Toegevoegd op 27-6-2017 | Laatst gewijzigd op 13-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding