Ontdek de omgeving van het oude zeedorp Noordwijk

Wandelroute 628514

Aangeboden door:

7852 277

Omschrijving

Het oude zeedorp Noordwijk wordt omgeven door prachtige gebieden die zich goed lenen voor een wandeling. Zo maak je op deze route kennis met de duinen en strandwallen van de Hollandse Duinen. Verder wandel je door het gezellige centrum van Noordwijk.

Museum Noordwijk
Het startpunt van deze route ligt midden in Noordwijk bij VVV Noordwijk & Museum Noordwijk. Dit museum en de VVV-vestiging is gevestigd in een monumentaal gebouw: de laatste binnenduinse hoeve van Nederland. Deze museumboerderij geeft een goed beeld van hoe het vissersdorp Noordwijk eruitzag omstreeks 1900. Het strand bij Noordwijk werd in die tijd gebruikt als ‘zeehaven’ door bomschuiten, de boten van kustvissers. Daardoor is het oude zeedorp onlosmakelijk verbonden geraakt met de visserij. Breng een bezoekje aan het museum en ontdek het culturele verleden van de gemeente Noordwijk. Naast een mooie collectie klederdracht en plateel toont het museum ook kunstwerken van kunstenaars als Oswald Wenckebach en Charlotte van Pallandt.

De Hollandse Duinen
Even verderop wandel je door de Hollandse Duinen. Dit natuurgebied is aangedragen als toekomstig Nationaal Park. Hier loop je op kronkelende paden door het ongerepte duinlandschap. Al wandelend kun je makkelijk verdwalen in de beschutte bossen. Onderweg kom je waarschijnlijk herten, vossen of konijnen tegen als je goed om je heen kijkt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bollenstreek

In het voorjaar komen de bloembollenvelden in de Bollenstreek tot leven als de eerste felgekleurde bloemen boven de grond uit piepen. Maak een mooie tocht langs deze velden en breng wat kleur in je leven. Verder maak je hier kennis met gezellige dorpjes en een prachtig duinlandschap. Een ideale omgeving voor een actief dagje uit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Museum Noordwijk (Jan Kroonsplein, 2202 JC, Noordwijk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Museum Noordwijk
Jan Kroonsplein
2202 JC Noordwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats Jan Kroonsplein | Noordwijk

Jan Kroonsplein
2202 JC Noordwijk

Oplaadpunt

Koningin Wilhelmina Boulevard
2202GR Noordwijk

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

VVV Noordwijkerhout

Dorpsstraat 8
2211 Noordwijkerhout
+31 (0)252 37 20 96
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum Noordwijk

Museum Noordwijk

Museum

Museum Noordwijk is gevestigd in een fraaie oude hoeven in ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zolang je in de natuur loopt is het prachtig! De route door de saaie wijk hebben wij onderbroken en zijn via de kortste route naar het strand gelopen."

 geplaatst op:  

Knooppunt 79 staat verkeerd op de kaart. Als je knooppunt 79 tegen komt, sla dan af naar rechts (richt knooppunt 53) en volg dat pad. Je komt vanzelf weer op de originele route…

"Struinen door de duinen boven Noordwijk"

 geplaatst op:

Alleen het deel door de duinen gelopen. Dat is zeer gevarieerd. Het mooiste stuk van de wandeling ligt aan de zeekant. Let op bij knooppunt 79. Deze is verplaatst richting zee. Ga wel bij dat knooppunt rechtsaf. Handig als je een kaart op je mobiele telefoon hebt staan.

Marianne

op:

Trudy, Anders

op:

Marianne

op:

Jacomijn

op:

Susanne

op:

"Mooi , soms lastig te vinden"

  op:

Milou

op:

"Mooie route maar stukje Noordwijk mag overgeslagen worden."

  op:

Jan Willem

op:

Ingrid

op:

C.

op:

"Voorstel correctie route"

 geplaatst op:

Mooie route. Een suggestie: Tussen punt 79 en 80 gaat de route nu over een deel waar ook auto's rijden. Parallel daaraan, een paar meter ten zuidwesten, loopt een voetpad en is veel prettiger om te lopen. Wij hebben de route linksom gelopen. Dan kan je als alternatief kiezen om het laatste deel van de route langs het strand te lopen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 628514 | Toegevoegd op 13-6-2017 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding