Wandelen door het Niersdal vanuit Heldro IJssalon

Wandelroute 628486

Aangeboden door:

2038 99

Omschrijving

Deze wandelroute neemt je mee door het Niersdal, een prachtig natuurgebied net boven Gennep. Vanaf een uitkijktoren op een historische plek heb je mooie vergezichten, o.a. over de Maas.

Niersdal
Vanuit Ottersum loop je zo het Niersdal in. Het riviertje De Niers kronkelt hier door een lieflijk landschap van graslanden, natte ruigtes, kleine waterloopjes en broekbossen met wilgen en populieren. Je vindt hier een gevarieerde flora en fauna. En een heerlijk verfrissende stilte. Ideaal om even de accu op te laden. Aan de rand van Gennep zie je de Sint-Martinustoren uit 1869. De kerk zelf werd verwoest aan het einde van WOII.

Genneperhuis
Bij de plek waar de Niers in de Maas uitmondt, stond ooit het Genneperhuis. De historie van deze vesting zou helemaal teruggaan tot een Romeinse versterking. Na vele gevechten is de vesting in 1710 door de Fransen verwoest. Op de fundamenten staat nu een uitkijktoren. Geniet hier op je gemak van de vergezichten. Door het rustige buitengebied loop je terug naar Ottersum. Tijd voor een lekker ambachtelijk ijsje bij Heldro IJssalon.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Heldro IJssalon (Sint Janstraat, 6595 AA, Ottersum, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Heldro IJssalon
Sint Janstraat
6595 AA Ottersum
Plan route naar startpunt

st.jozefplein

Sint Janstraat
6595AA Gennep

VVV Gennep

Markt 1
6591 BZ Gennep
0485 54 02 66
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Brabantweg
6591HA Gennep

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Heldro IJs

Heldro IJssalon

IJssalon

Wereldberoemd in Noord-Limburg, dat is het ijs van Heldro. Je ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Uitkijktoren Genneperhuis

Uitkijktoren Genneperhuis

Uitkijktoren

Op de plek van deze uitkijktoren was vroeger het Genneperhuis ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Interessant en uitdagend"

 geplaatst op:

Vooral het eerste gedeelte is een uitdaging door de weilanden en via opstapjes over schrikdraad. Terugweg na Gennep (mooie plaats) vond ik minder interessant. Was meer een sloot door de wei. Route-aanwijzer op de app prima maar de rest moet je niet serieus nemen.

Marlies

geplaatst op:

Mooie route. Echter een deel is afgesloten

"Mooi"

 geplaatst op:

Het begin is altijd lastig. Let op dat je rechtsaf door het hek voor het voetbalveld loopt. Goede bewegwijzering met de pijlen. Leuke overstapjes over prikkeldraad. De uiterwaarden waren weer droog genoeg en ik in dit jaargetijde mooi om te wandelen. Lekker rustig. De terugweg was verrassend met de paadjes tussen de weilanden. Af en toe de app gebruikt voor de route. Geboren van een mooie wandeling.

"Gennep is leuk"

 geplaatst op:

Veel van de wandelpaden zijn niet begaanbaar omdat de slootafval op de pad is gedumpt. Hier door moesten we ook door de brandnetels lopen.

"Onherbergzaam"

 geplaatst op:

Prachtige route maar op de meeste plaatsen is er geen doorkomen aan. Het beginstuk is werkelijk prachtig. Je moet wel vaak over hekwerk en en prikkeldraad heen en loopt door de weilanden waar ook koeien staan of liggen. Vanaf knooppunt 91 is het alsof je door de jungle loopt. Hoog gras/onkruid wat niet wordt bijgehouden.Voorbij knooppunt 13 kun je vervolgens niet meer verder. Ik moest terug en heb een alternatieve route gevolgd over de weg. Verder was de gemarkeerde route op veel plekken niet aanwezig of erg onduidelijk. Ik heb via Google Maps af en toe moeten zoeken. Ondanks wel genoten van de rust.

"verkeerde kant uit."

 geplaatst op:

Bij ons ging het direct al fout. Je moet de St. Janstraat volgen, maar er stond niet bij welke richting uit. Wij liepen de verkeerde kant uit en liepen uiteindelijk de route in omgekeerde richting. Maar dan raak je de aanwijzingen kwijt. Dus halverwege maar weer naar het beginpunt gelopen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 628486 | Toegevoegd op 13-6-2017 | Laatst gewijzigd op 24-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding