Wandelen rondom Blitterswijck

Wandelroute 610466

Aangeboden door:

1694 61

Omschrijving

Blitterswijck is een leuk dorpje aan de Limburgse Maas. Trek je wandelschoenen aan en loop vanuit een rondje door het afwisselende buitengebied.

Expositie 40-45
De route start bij Fiets- en Wandelcafé De Zwart. Op het terras kun je eerst een koffie met Limburgse vlaai nuttigen, terwijl je naar de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk kijkt. Hij dateert uit de vijftiende-eeuw, na de Tweede Wereldoorlog moest de kerk gerestaureerd worden. Vanuit het dorp loop je de graslanden en fruitgaarden langs de Maas in. Je komt langs Expositie 40-45, een particulier museum over de Tweede Wereldoorlog.

De Gun
Even later wandel je langs de Galgenberg, een bosperceeltje van naald- en loofbomen dat op een oude rivierduin ligt. Je passeert een broekbos en een waterpartij die deel uitmaken van ’t Sohr, een nieuw natuurgebied dat bestaat uit een voormalige Maasarm. Je passeert De Gun, een voormalig kasteel dat in 1860 plaats maakte voor een statige hoeve. Ook de bossen van Hooge Heide liggen op een oude rivierduin. Wat is het hier heerlijk rustig!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Fiets- en Wandelcafé De Zwart (Kerkstraat, 5863 AP, Blitterswijck, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Fiets- en Wandelcafé De Zwart
Kerkstraat
5863 AP Blitterswijck
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Ooijenseweg
5863 AK Blitterswijck

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Café de Zwart

Fiets- en Wandelcafé De Zwart

Fietscafe

Fiets- en Wandelcafé De Zwart ligt op het plein bij de kerk in...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Expositie 40-45

Expositie 40-45

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Klopt niet helemaal"

  op:

"Werk aan de winkel, toch genoten!"

 geplaatst op:

Gelopen op 24-10-2019. Een mooie zonnige herfstdag. De grote verscheidenheid aan paddestoelen en zwammen een plaatje! Afwisselende route. Zeker als de werkzaamheden hoogwater beschermingsmaatregelen Maas zijn afgerond een aanrader. Tot die tijd zul je her en der je weg moeten aanpassen omdat stukken van de route afgesloten zijn. Ter plekke staan echter overal info-borden met plattegronden met knooppunten waarop je alternatieven kunt kiezen. Het deel door en rond 't Sohr is prachtig. Goed schoeisel aanbevolen. Wacht nog effe n jaartje of 2 tot de nieuwe natuur in de Maasuiterwaarden is 'aangekleed'. Wij zullen de ronde dan beslist nog eens lopen. M&M&A

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 610466 | Toegevoegd op 26-5-2017 | Laatst gewijzigd op 25-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding