Wandelen langs de Nieuwkoopse Plassen

Wandelroute 599761

Aangeboden door:

10321 234

Omschrijving

Trek je waterdichte wandelschoenen aan voor een tocht door het oostelijk deel van de Nieuwkoopse Plassen. En neem je verrekijker mee als je graag vogels spot, want hier leven vele soorten!

Westveense Polder
De route start bij de parkeerplaats in Noordsebuurt. Het eerste deel van de route leidt je door de Westveense Polder. Het voetpad brengt je langs een letterlijk handmatig gegraven deel van de Kromme Mijdrecht, een van de riviertjes die is gebruikt voor de afwatering van dit ooit drassige hoogveengebied. Hier staat de Westveense Molen, een poldermolen uit 1676. De sluis in Woerdense Verlaat dateert oorspronkelijk uit 1448!

Uitkijktoren
De Nieuwkoopse Plassen is een van de laatste uitgestrekte laagveengebieden die Nederland ooit rijk was. Je treft er moerassen aan, maar ook hooilandjes, bloemrijke weidegronden en rietvelden. Het is hier heerlijk rustig wandelen. Ideaal om de spreekwoordelijke accu op te laden. Links van de Hollandsekade ligt Lusthof De Haeck, een voormalig privégebied voor de jacht. Beklim even verderop de vier meter hoge uitkijktoren om de prachtige Nieuwkoopse Plassen eens goed te overzien!

Let op: Pontjes varen op verschillende momenten door de seizoenen heen. Check van tevoren even of het pontje op deze route vaart via www.zonneveer.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Ingenieur J. Nysinghweg, 3652LP, Nieuwkoop, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Ingenieur J. Nysinghweg
3652LP Nieuwkoop
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Dorpsstraat
2421AZ Nieuwkoop

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Westveense Molen

Westveense Molen

Windmolen

Dit wipmolentje uit 1676 werd gebouwd om de Westveense polder,...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marina, Anders

op:

Marijke, Anders

op:

"Niet alles klopt."

 geplaatst op:

Pontje vaart ook nu in de Coronatijd niet en een alternatief staat niet aangegeven. De weg vanaf P naar 34 loopt over caravanpark en loopt dood. Je moet de parallelweg dus nemen. De omgeving is wel prachtig!

"Geen pontje"

 geplaatst op:  

Zoals anderen al meldden, pontje tussen knooppunt 43 en 44 vaart niet, ook niet vandaag op tweede Pinksterdag als half Nederland aan de wandel is. Slecht gedocumenteerde route dus.

"Erg leuke route, maar we moesten bij knooppunt 43 met een pont mee en die vaarde vandaag (vrijdag 11 mei 2018) niet. Hetzelfde pad tot knooppunt 32 terug gelopen om daar linksaf langs de weg naar ons beginpunt te lopen."

  op:

"pontje voer niet"

 geplaatst op:

Mooie route, helaas staat er nergens vermeld dat je met een pontje over moet varen. Deze vaart alleen op zater- en zondag in het zomerseizoen, 3 per dag om de 2 uur.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 599761 | Toegevoegd op 17-5-2017 | Laatst gewijzigd op 28-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding