Wandelen door Maurik en omgeving

Wandelroute 599754

Aangeboden door:

2321 141

Omschrijving

Maurik is een leuk dorpje in de Betuwe. Ideaal om eens te voet te verkennen. In het buitengebied wandel je tussen de vele fruitgaarden en door het weidse rivierenland. Afwisseling genoeg dus!

Beijenkorf
In Maurik loop je door het oude dorpscentrum. Je passeert hier o.a. de Hervormde Kerk uit de zeventiende eeuw en de mooie pastorie. Verderop kom je langs De Beijenkorf, een korenmolen uit 1873. Tot aan de restauratie in 2006 heette de molen De Hoop.

Eiland van Maurik
Tussen de vele fruitgaarden en weilanden is het lekker rustig doorstappen. Ideaal om de alledaagse drukte even achter je te laten. Op de Rijnbandijk kun je uitwaaien, terwijl je geniet van mooie vergezichten over het water. In de verte zie je recreatiegebied Het Eiland van Maurik liggen. Ook passeer je regelmatig een mooie oude boerderij. De route eindigt op de parkeerplaats in Maurik.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Mantethof, 4021VM, Buren, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Mantethof
4021VM Buren
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Madelievenkamp
4024JR Buren

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Beijenkorf

De Beijenkorf

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Veel langs drukke verharde weg"

  op:

Leontine, Anders

op:

"Mooie landelijke route"

 geplaatst op:

Verrassende route, over de dijk, lekkere forrel gegeten bij forellenvijver Maurik, klein stukje over industrie terrein, daarna door nieuwbouw wijk en landelijke weggetjes.

"Onverwachte heerlijke stop"

 geplaatst op:

Mooie locatie aan de vijvers van de Forelvisserij Maurik. Gastvrij en ontspannen sfeer. Heerlijke grote kop koffie met altijd wat lekkers of heerlijke broodjes eten. klik op onze menukaart hieronder geplaatst. Het verrassende is wij zijn vanaf maart bijna elke dag geopend vanaf 8.00 - 17.00 uur ( in de zomer langer) of kijk op de website voor de openingstijden. Hou je van forel! Kom dan genieten onder de treurwilg met een heerlijk glaasje wijn en onze vers gebakken of gerookte forel. https://www.forelvisserijmaurik.nl/menukaart-nieuw/ Wij zijn wie we zijn groetjes bertha en jan

"Leuke wandelroute"

 geplaatst op:

Veel gezien en leuk gelopen

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 599754 | Toegevoegd op 17-5-2017 | Laatst gewijzigd op 26-2-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding