Harzer-Hexen-Stieg

Wandelroute 580169

Aangeboden door: Nedersaksen

1384 14

Omschrijving

Harzer Hexenstieg: dwars door de ruige natuur van de Harz

De veelzijdige natuur van de Harz , het hoogste middelgebergte van Noord-Duitsland, kan het beste te voet worden ontdekt. De 97 km lange wandelroute Harzer Hexenstieg verbindt de verschillende landschappen tussen Osterode in Nedersaksen en Thale in Saksen-Anhalt met elkaar. Wandelen door de Harz is een intensieve kennismaking met de ruige wildernis van het Nationalpark Harz, waar de natuur weer haar gang mag gaan. En waar de lynx weer voorkomt. Rondom de hoogste berg van de Harz, de Brocken, doen veel sages en legendes de ronde. Hier wonen kabouters en verstoppen heksen en duivels zich achter dikke boomstammen. Op 30 april wordt het heel onheilspellend als tijdens de Walpurgisnacht de heksen hier flink feestvieren.

Op het deel van de Harzer Hexenstieg door Nedersaksen zijn overal sporen zichtbaar van mijnbouw. De bomen werden gebruikt om houtskool te produceren, nodig om uit erts metaal te maken. Ook water was belangrijk voor de mijnbouw. Op de wandelroute kom je dan ook veel sloten en plassen tegen.

Een deel van de Harzer Hexenstieg volgt het verloop van het voormalige IJzeren Gordijn. De Brocken was een symbool voor de tweedeling. Uit de verte was de top voor iedereen zichtbaar, maar hij was onbereikbaar. Alleen de Stasi en Russische militairen hadden toegang tot deze belangrijke luisterpost.

Na de Brocken volgt de wandeling het riviertje de Bode, dat hier op verschillende plekken in het moeras ontspringt. Door dichte bossen en weidelandschappen stroomt het naar het Bodetal. In dit spectaculaire dal torenen de rotswanden honderden meters omhoog en zoekt het water met donderend geweld zijn weg.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Nedersaksen

In Nedersaksen kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Maak een fietstochtje of een wandeling en ontdek dit prachtige gebied op een actieve manier. Zo kom je er het makkelijkste achter wat Nedersaksen wel niet allemaal te bieden heeft. Je hebt de keuze uit zowel heuvelachtige routes als rustige routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bleichestelle, 37520, Osterode, Nedersaksen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Osterode
Bleichestelle
37520 Osterode
Plan route naar startpunt

Friedhofsparkplatz

Scheerenberger Straße
37520 Osterode

Gipsmühlenweg
37520 Osterode

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 580169 | Toegevoegd op 20-4-2017 | Laatst gewijzigd op 8-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding