Weserbergland-weg

Wandelroute 580134

Aangeboden door: Nedersaksen

1076 11

Omschrijving

Weserbergland-Weg: een wandelroute met schitterende vergezichten
De 225 km lange Weserbergland-Weg voert in 13 afwisselende etappes van de oorsprong van de rivier de Weser bij Hann. Münden tot aan Porta Westfalica. Onderweg komt u langs romantische burchten en kastelen, leuke historische stadjes, avontuurlijke wildparken, geheimzinnige veengebieden en dichte oerbossen. Wandelen met telkens weer een schitterend uitzicht over het dal van de Weser vanaf de talrijke uitkijkpunten en -torens onderweg. Ronduit spectaculair wordt het bij de steile rots 'Hohenstein', ooit een heilige plaats van de Germanen. Vanaf de 50 m hoge klip glijdt de blik over het weidse rivierdal.
Het Weserbergland is ook het land van de sprookjes van de gebroeders Grimm. In Hamelen zult u ongetwijfeld de rattenvanger hoogstpersoonlijk tegenkomen. In Bodenwerder is de leugenbaron von Münchhausen geboren en de Sababurg is het kasteel van Doornroosje.
Andere highlights langs de route zijn het ErlebnisWald Schönhagen, het cisterciënzerklooster Amelungsborn en kasteel Hämelschenburg in de stijl van de Weser-renaissance. In het veengebied Mecklenbruch met zijn glinsterende vennetjes en gonzende libellen lijkt de tijd te hebben stilgestaan.
Meer informatie over het Weserbergland: www.weserbergland.nl/

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Nedersaksen

In Nedersaksen kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Maak een fietstochtje of een wandeling en ontdek dit prachtige gebied op een actieve manier. Zo kom je er het makkelijkste achter wat Nedersaksen wel niet allemaal te bieden heeft. Je hebt de keuze uit zowel heuvelachtige routes als rustige routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Gustav-Blume-Weg, 34346, Hann. Münden, Nedersaksen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gustav-Blume-Weg
34346 Hann. Münden
Plan route naar startpunt

Gustav-Blume-Weg
34346 Hann. Münden

Gustav-Blume-Weg
34346 Hann. Münden

Hannoversch Münden

Vor der Bahn
34346 Hann. Münden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Geen foto van

Leuke afstappers

Bezienswaardigheden

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jos, Gelderland

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 580134 | Toegevoegd op 20-4-2017 | Laatst gewijzigd op 3-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding