Wandeltocht Kaltenbronn

Wandelroute 576683

Aangeboden door:

594 4

Omschrijving


Wandeltocht Kaltenbronn
Wandelaars krijgen tijdens deze Kaltenbronn-tocht met een stuk natuur te maken, dat nogal ongewoon is voor Zuid-Duitsland. Het karige landschap van het beschermd natuurgebied Kantenbronn heeft meer weg van Zuid-Finland. Deze schitterende rondweg van ruim 14 km brengt je langs een aantal fraaie uitkijkpunten. De route begint bij de wandelparkeerplaats “F”, vlakbij het informatiecentrum Kaltenbronn. Onderweg passeer je een stuk veengebied en een kiezelweg brengt je naar de Hohlohturm. Een trap neemt je mee naar de top, waar je je op 1000 meter hoogte bevindt. Hier heb je een mooi uitzicht over het Murgtal en het Rheintal. Is het helder, dan kun je zelfs uitkijken tot aan de Vogezen en de Alpen! 

Tijdens het laatste stuk van de route trotseer je het ongerepte “Bannwald” en kom je de bekende "Jägerschaukel" tegen; een houten schommel die zich goed leent voor een korte pauze. Het laatste stuk is vooral leuk voor kinderen: ze kunnen hier nog een stukje van het parallel lopende “Trollpfad” meepikken en een spannend trollenavontuur beleven

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Nördlicher Schwarzwald

Het Nördlicher Schwarzwald is een prachtig stukje natuur waar je tal van fietstochten en wandelingen kunt maken, maar je kunt er ook heerlijk ontspannen in een van de vele kuuroorden waar dit gebied bekend om staat. Je kunt dus zelf kiezen of je gaat voor actief genieten of volledig ontspannen om even te ontspannen van de hectiek van alledag.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

76593, Gernsbach, Baden-Württemberg, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gernsbach
76593 Gernsbach
Plan route naar startpunt

Informatiecentrum Kaltenbronn

Kaltenbronn 600
76593 Gernsbach

76593 Gernsbach

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 576683 | Toegevoegd op 14-4-2017 | Laatst gewijzigd op 14-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding