Een heerlijke voettocht op Wieringen

Wandelroute 570641

Aangeboden door:

1893 58

Omschrijving

Even lekker uitwaaien op Wieringen? Trek dan je wandelschoenen aan voor deze mooie tocht op de noordkant van dit voormalige Zuiderzee-eiland.

Wieringse vergezichten
De route start in Smerp. Even later loop je door de polder. Wat is het hier lekker rustig op Wieringen! Bij Museum Jan Lont beleef je het Wieringer boeren- en vissersleven van voor de tijd dat Wieringen aan Noord-Holland gekoppeld werd. Een leuk uitstapje, ook omdat het museum in een authentieke Wieringer boerderij (de oudste op het eiland!) is gehuisvest.

Zilte Waddenzee
Terwijl je naar Stroe wandelt, een van de oudste dorpjes op Wieringen, loop je naar een van de hogere punten op de stuwwal waar Wieringen uit bestaat. Bij mooi weer zie je hier Texel en de Kop van Noord-Holland liggen. In de negende eeuw vormde het eiland korte tijd een uitvalsbasis van Deense Vikingen. Je kunt je voorstellen hoe ze hier op de uitkijk stonden. Wandelend langs de kust ruik je de zilte lucht van de Waddenzee, heerlijk!

Wil je twee leuke activiteiten gaan doen? In Den Oever aan de Oostkade kun je garnalen gaan vissen en in Hippolytushoef kun je gaan wadlopen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Smerp, Noord-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Parkeerplaats

Marskeweg
1777NC Hollands Kroon

Oplaadpunt

Molenstraat
1779CE Hollands Kroon

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum Jan Lont

Museum Jan Lont

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Saskia

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 570641 | Toegevoegd op 6-4-2017 | Laatst gewijzigd op 23-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding