Wandelen door de Overloonsche Duinen

Wandelroute 566217

Aangeboden door:

4547 173

Omschrijving

Maak een heerlijke wandeling door de Overloonsche Duinen, een gebied dat bestaat uit verschillende bossen en natuurgebieden in de buurt van Overloon. Je loopt hier door naaldbossen, maar ook over restanten van heidevelden en langs jeneverbesstruwelen en stuifzandgebieden. Geniet van het natuurschoon in dit gevarieerde gebied.

Een dorpje tussen de natuurgebieden
Overloon vormt het startpunt van deze route. Dit dorp lag lange tijd middenin de heidevelden, afgezonderd van de rest van de wereld. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om andere plaatsen in de omgeving te bereiken dan rond het jaar 1900, maar toch ligt Overloon nog steeds een beetje afgezonderd. Het dorp wordt namelijk aan alle kanten omringd door natuurgebieden. Vanuit Overloon wandel je de Overloonsche Duinen in. Je wandelt daarbij om het Schaartven heen. Als het lekker weer is wordt ven vaak gebruikt om in te zwemmen, maar op andere dagen is het er heerlijk rustig. Vervolgens wandel je door de bossen en langs de overblijfselen van eeuwenoude heidegebieden terug naar Overloon.

IJssalon Clevers
IJssalon Clevers Overloon vormt het eindpunt van de route. Stap hier naar binnen voor een lekker ijsje, een kopje koffie of een stukje gebak en rust even uit van alle activiteit. Dat heb je wel verdiend na je wandeling.

Van woeste gronden naar bosgebied
Ten zuiden van Overloon loop je over een voormalige stuifzandrug. Dit gebied staat bekend onder de naam de ‘Klokkenberg’ of ‘Het Helder’. Vroeger maakte deze stuifzandrug deel uit van de woeste gronden die je rond Overloon vond tot aan het begin van de 20e eeuw. Deze gronden zijn omgevormd tot het huidige natuurgebied door het aanplanten van bomen voor de productie van hout. Zo ontstond het bosgebied dat je hier nu vindt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

IJssalon Clevers Overloon (Venrayseweg, 5825 AA, Overloon, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
IJssalon Clevers Overloon
Venrayseweg
5825 AA Overloon
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Bergkampweg
5825AK Boxmeer

vierlingsbeek

Soetendaal
5821BL Boxmeer

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

IJssalon Clevers Overloon

IJssalon Clevers Overloon

IJssalon

IJssalon Clevers Overloon ligt midden in Overloon. De ijsmaker...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

John, Zuid-Holland

op:

Ben

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 566217 | Toegevoegd op 30-3-2017 | Laatst gewijzigd op 8-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding