Op stap door het groene Heuvelland

Wandelroute 558925

Aangeboden door:

1118 13

Omschrijving

Ben je gek op groene gebieden en prachtige vergezichten? Dan moet je echt eens een wandeling maken via het wandelnetwerk Heuvelland. Langs het parcours vind je uitgestrekte bossen, ongerepte natuurgebieden en op de Heuvellandse flanken zie je zelfs wijngaarden liggen. Tel daar mooie uitzichten bij op en je hebt een prachtwandeling.

Klimmen en afdalen tijdens het wandelen
Met het wandelnetwerk Heuvelland ontdek je de glooiende heuvels van het Heuvelland. Deze heuvels maken deel uit van een grootschalig reliëfrijk landschap dat ook het Houtland en de Franse Westhoek omvat. Bereid je dus voor op een stevige wandeltocht met klimmetjes en afdalingen. Oorspronkelijk was het Heuvelland een bosrijk gebied, maar tegenwoordig zijn alleen nog de heuveltoppen met bomen bedekt. De overige bossen zijn weggehaald om akkerbouw mogelijk te maken en verder zijn er ook bossen verloren gegaan door gevechten in de Eerste Wereldoorlog. Nu worden er weer langzaamaan nieuwe bossen geplant.

De Lijstermolen
Onderweg wandel je onder andere langs de Lijstermolen, een houten windmolen die oorspronkelijk werd gebouwd in Beernem. In 1957 werden de onderdelen van de molen verplaatst naar de huidige plaats en tussen 1958 en 1960 werd de molen opgebouwd.

Wijngoed Entre-deux-monts
Ook wandel je langs het Wijngoed Entre-deux-monts. Deze wijngaard is 4.5 hectare groot en tussen de wijnranken van het domein is een wijnkelder gelegen. Op diezelfde plek wordt ook de wijn gemaakt en gerijpt. Volg een rondleiding en maak een wandeling tussen de wijnranken. Daarna neem je een kijkje in de productieruimte om meer te weten te komen over het proces van wijn maken om vervolgens de wijn te proeven. www.entre-deux-monts.be

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Westhoek

In de Westhoek vind je alles wat je je maar kunt wensen. Van beboste heuvelruggen tot polders, landbouwgebieden en uitgestrekte duinen. Stap hier op de fiets of trek je wandelschoenen aan en maak kennis met deze gevarieerde omgeving en de authentieke Vlaamse dorpjes in deze regio. Tijd om lekker op pad te gaan!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

37
37 (Lijstermolendreef, 8954, Heuvelland, Flanders, Belgium)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

37
Jouw startpunt
Knooppunt 37
Lijstermolendreef
8954 Heuvelland
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Het Heuvelland

Sint-Laurentiusplein 1
8950 Heuvelland
+32 (0)57 45 04 55
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Entre-deux-monts

Entre-deux-monts

Uitkijktoren

De wijnwinkel is open voor degustatie en aankoop op dinsdag, d...

Meer informatie
Geen foto van Lijstermolen

Lijstermolen

Windmolen

Vlakbij het restaurant 't Molenhof en de kabelbaan van de Rode...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 558925 | Toegevoegd op 16-3-2017 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding