Ontdek de bloembollenvelden bij Noordwijkerhout

Wandelroute 558444

Aangeboden door:

5476 156

Omschrijving

Deze route neemt je vanuit Noordwijkerhout mee langs de bloembollenvelden waar deze regio zo bekend om staat. Verder wandel je langs de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen en door andere mooie groene gebieden. Dat is puur genieten van natuurpracht!

Het Hart van de Bollenstreek
Het startpunt van deze route ligt in Noordwijkerhout. In de omgeving van Noordwijkerhout vind je het grootste oppervlakte aan kleurrijke bollenvelden van de gehele streek en daarom wordt de plaats ook wel het ‘Hart van de Bollenstreek’ genoemd. In Noordwijkerhout kun je onder andere een kijkje nemen bij Het Witte Kerkje, een historische kerk in het centrum van Noordwijkerhout. Vervolgens wandel je het buitengebied van Noordwijkerhout in. Hier kun je genieten van het ene bloembollenveld na het andere met prachtig kleurrijke bloemen. Verder wandel je langs het Oosterduinse meer. Het meer is ontstaan door afgravingen van de voormalige Oosterduinen in de jaren ’50 en ’60. Het zand dat werd afgegraven werd gebruikt door een kalkzandsteenfabriek in de omgeving.

Landgoed Sancta Maria
Vervolgens wandel je via De Zilk weer terug naar Noordwijkerhout. Je loopt daarbij langs het landgoed Sancta Maria. Dit landgoed staat vol met monumentale bomen en verder kun je er genieten van imponerende vergezichten.

De Zilk
De Zilk is een klein dorpje dat helemaal in het teken staat van de bollenteelt en dan met name de hyacintenteelt. Traditioneel hadden de grote bollenkwekers hun bedrijf in de ‘Kleine Zilk’ en de ‘Grote Zilk’ werd gebruikt als woongebied voor de arbeiders die zich bezighielden met de bollenteelt. In april vind je langs de wegen allerlei mooie kunstwerken die gemaakt zijn met hyacintenbloemetjes, een bijzonder gezicht om eens te zien. Verder kom je ook langs Kinderboerderij de Dierenhoeve.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat, 2211, Noordwijk, South Holland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Noordwijkerhout
Dorpsstraat
2211 Noordwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Herenweg
2211CA Noordwijkerhout

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kinderboerderij de Dierenhoeve

Kinderboerderij de Dierenhoeve

Kinderboerderij

In Noordwijkerhout is het dolle pret voor kinderen. Je vindt e...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Renate

geplaatst op:

Te weinig voetpaden, drukte met fietsers en auto’s ??

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 558444 | Toegevoegd op 15-3-2017 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding