Wandelen door het hart van de Bollenstreek

Wandelroute 547075

Aangeboden door:

5715 209

Omschrijving

Deze route neemt je mee van Hillegom in de richting van de Zilk door een rustig buitengebied. Je wandelt over zandpaden en onderweg kun je genieten van de bloembollenvelden waar deze omgeving bekend om staat. Verder maak je een tochtje met een trekpont.

Historisch Hillegom
Het startpunt van deze route ligt in Hillegom, een dorp tussen de bloembollenvelden met een rijke historie. Hillegom is ontstaan in de vroege middeleeuwen rond de Maartenskerk. In de 17e en de 18e eeuw was dit de plek waar veel bestuurders en koopmannen uit Den Haag en Amsterdam hun buitenverblijven lieten bouwen. In deze verblijven konden ze de drukte van de stad ontvluchten. Deze bouwwerken zijn door de eeuwen heen allemaal weer gesloopt. Tegenwoordig kun je in Hillegom terecht voor allerlei lekkere ambachtelijke producten.

Felgekleurde bloembollenvelden
Vanuit Hillegom wandel je langs uitgestrekte bloembollenvelden die in het voorjaar veranderen in een felgekleurde zee van bloemen. Een prachtig gezicht om te zien, maar ook in de rest van het jaar hoef je je hier niet te vervelen. In de omgeving van Hillegom vind je onder andere pluktuinen, een openluchtzwembad, een indoorskibaan en leuke plekjes om een pauze in te lassen. Er valt kortom genoeg te beleven in deze omgeving.

De Zilk
Deze route voert je verder vlak langs het dorp De Zilk. Aan de rand van het dorp vind je de Heilig-Hartkerk, een bouwwerk uit 1920. Dit dorpje staat al eeuwenlang in het teken van de bollenteelt en dan met name de hyacintenteelt. De grote bollenkwekers woonden vroeger allemaal in de ‘Kleine Zilk’ en de arbeiders die op de velden werkten, woonden in de ‘Grote Zilk’.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bollenstreek

In het voorjaar komen de bloembollenvelden in de Bollenstreek tot leven als de eerste felgekleurde bloemen boven de grond uit piepen. Maak een mooie tocht langs deze velden en breng wat kleur in je leven. Verder maak je hier kennis met gezellige dorpjes en een prachtig duinlandschap. Een ideale omgeving voor een actief dagje uit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

52
52 (Hoofdstraat, 2182EP, Hillegom, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

52
Jouw startpunt
Knooppunt 52
Hoofdstraat
2182EP Hillegom
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Van Meerbeekstraat
2181AT Hillegom

VVV Hillegom

Hoofdstraat 85
2181 EB Hillegom
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Villa Flora

Hotel Villa Flora

Hotel

Hotel Villa Flora ligt midden in de kleurrijke Bollenstreek, v...

Meer informatie
DE JONG Kampeer & Recreatie HILLEGOM-DE ZILK

DE JONG Kampeer & Recreatie HILLEGOM-DE ZILK

Leuke afstappers

DE JONG Kampeer & Recreatie HILLEGOM-DE ZILK is een kampeer-, ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Amazing flowers in late April"

 geplaatst op:

Just beautiful BUT between points 54 and 60 is quite dangerous since sadly there isn't a walk path. Still, if you can manage to walk there carefully, the route has many surprises and it is quite short and doable. If in De Zilk it looks boring it changes once you cross towards Hillegom. Very easy to reach with the train. Best fields are in 60 and 30.

"Gevaarlijke lopen af en toe"

 geplaatst op:  

Aardige route, wel voornamelijk langs de weg en dat zorgt ervoor dat het op sommige stukken echt gevaarlijk is. Geen voetpad,waar het druk is met verkeer en fietsers, die heel hard rijden. Vooral stuk over het spoor bij Hillegom, tot en met de brug.

"Prima wandeling. Zit alleen een fout in: je wordt op een gegeven moment een weiland ingestuurd en dan koop je vast op brede sloten, moet je dus weer terug en een alternatieve route nemen"

  op:

"Bijna foutloze route."

 geplaatst op:

Routepunt 30 is inderdaad verdwenen. Nog geprobeerd ook door het veld te lopen maar er is geen pad. Dus ook maar via De Zilk de route vervolgd.

Henriëtte

geplaatst op:

Het is een mooie wandeling door hartje Hillegom en langs prachtige bollenvelden. Echter bij routepunt 30 gaat het fout. Daar loop je door het bollenveld om bij water uit te komen zonder bruggetjes. Dus dat was rondjes lopen in het veld en niet verder komen. De enige manier was doorlopen naar de Zilk en de route richting Hillegom weer oppakken. Jammer, het verdiend een aanpassing!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 547075 | Toegevoegd op 26-1-2017 | Laatst gewijzigd op 28-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding