Wandelen over Buitenplaats Beeckestijn

Wandelroute 546987

Aangeboden door:

2796 143

Omschrijving

Op het Noord-Hollandse Landgoed Beeckestijn is het heerlijk rustig wandelen. Je waant je hier even een heer of dame van stand. In het sfeervolle dorpje Driehuis zie je enkele bezienswaardigheden.

Buitenplaats Beeckestijn
Buitenplaats Beeckestijn is één van de weinige in zijn geheel bewaard gebleven zomerverblijven van rijke Amsterdamse regenten. De voormalige eigenaren kwamen per boot over het toenmalige Wijkermeer naar hun buiten gevaren. De huidige buitenplaats is ontstaan uit een zeventiende-eeuwse hofstede. De weelderige achtertuin, waarschijnlijk de eerste landschapstuin van Nederland, is een lust voor het oog met zijn kronkelpaden, bloeiende heesters, waterpartijen, bloemenwaaier en romantische bouwsels.

Driehuis
Driehuis is een rustig dorpje, ideaal om even doorheen te kuieren. Je komt langs de Sint Engelmunduskerk. Het huidige gebouw dateert uit 1894, hij verving een eeuwenoude boerderijkerk. Verderop passeer je een witte achttiende-eeuwse boerderij met groen-wit-rode luiken. Het witte ontvangstgebouw van Begraafplaats Westerveld aan de Driehuizerkerkweg is een monument: het is door de bekende architect Dudok ontworpen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

80
80 (Kweekensteinsweg, 1981LD, Velsen, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km