Verken de Rennsteig-Radwanderweg

Wandelroute 542379

Aangeboden door:

1285 9

Omschrijving

Deze route neemt je zo’n 195 kilometer lang mee over onverharde paden door het Thüringer Wald. Een tochtje voor de echte natuurliefhebber die een beetje avontuur niet schuwt. De Rennsteig is de bekendste langeafstandsroute in Duitsland. Deze route neemt je mee op een weg parallel aan deze bekende route. Onderweg maak je zo’n 3500 hoogtemeters en sommige steile stukjes zijn pittig. Bereid je dus goed voor als je deze route graag wilt volgen.

Van Hörschel naar Blankenstein

Het startpunt van de Rennsteig-Radwanderweg ligt in het dorpje Hörschel aan de rivier de Werra. Vanuit hier wandel je door het Thüringer Wald, het Thüringer Schiefergebergte en het Frankenwald naar Neuhaus am Rennweg, Steinbach am Wald en Lehesten naar het eindpunt van de route in Blankenstein aan de Saale. Tijdens dit tochtje wandel je van top naar top in de natuurgebieden waar je doorheen komt. Op de toppen kun je genieten van de mooiste uitzichten, maar daar moet je wel eerst even een flinke klim voor maken.

Een eeuwenoude grens
In de middeleeuwen vormde de Rennsteig de grens tussen Franken en Thüringen. Tegenwoordig vormt het vooral de grens tussen de rivieren de Werra en de Saale. De Rennsteig-Radwanderweg bestaat al sinds het jaar 2000. Volg deze route en bewonder al het natuurschoon dat je onderweg tegenkomt.

Een uitstapje naar Eisenach
Vlak bij het beginpunt van de Rennsteig-Radwanderweg vind je de stad Eisenach. Deze stad staat bekend om de eeuwenoude Wartburg, een imposante middeleeuwse burcht. Deze duizend jaar oude burcht is goed bewaard gebleven en behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Neem dus zeker even een kijkje bij dit bijzondere bouwwerk dat hoog boven Eisenach is gelegen op een berg.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Thüringen

Thüringen is een prachtige groene deelstaat in Duitsland vol glooiende heuvels, bossen, rivieren, meren en nog veel meer natuurschoon. Ga hier lekker op pad en maak onder andere kennis met het Thüringer Woud en het Nationaal Park Hainich dat tot het Wereldnatuurerfgoed behoort. Er valt zoveel te ontdekken in Thüringen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hörschel (Spichraer Straße, 99817, Eisenach, Thüringen, Duitsland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hörschel
Spichraer Straße
99817 Eisenach
Plan route naar startpunt

Rennsteigbüro

99817 Eisenach

Dorfstraße
99819 Krauthausen

Unterdorf 8
99817 Eisenach

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 542379 | Toegevoegd op 23-12-2016 | Laatst gewijzigd op 6-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding