Zwalmbeekroute

Wandelroute 541084

Aangeboden door:

6308 53

Omschrijving

In de Vlaamse Ardennen maak je een wandeling door een prachtig gebied dat liefkozend 'Klein Zwitserland' wordt genoemd. Langs de Zwalmbeek zie je enkele schitterende oude molens.

Zwalmvallei
Lopend langs de Zwalmbeek zie je een voor de Vlaamse Ardennen typisch beekdallandschap. Aan de ene kant van het water ligt een steile flank, aan de andere kant stijgt de helling veel geleidelijker. De Zwalmvallei is een van de best bewaarde beekdalen in deze regio. Je ziet er weilanden, bosrestanten, kleine landschapselementen en kwelders. Ook vind je hier nog een ouderwetse stilte. Een heerlijk gebied om even bij te komen van alle drukte van alledag.

Oude molens
Af en toe is het even klimmen, maar dat is de moeite meer dan waard. Vanaf de heuveltoppen kun je namelijk genieten van weidse vergezichten. Af en toe passeer je fraaie hoeves en statige huizen. Ook de karakteristieke wegkapelletjes ontbreken hier niet. Aan de Zwalm zie je onder meer de IJzerkotmolen, een bovenslag watermolen waarvan de historie teruggaat tot de vijftiende eeuw. De pittoreske omgeving rondom de elfde-eeuwse Terbiestmolen geldt als beschermd dorpsgezicht. Neem even de tijd om hier rond te kijken en bewonder alle moois om je heen.


Op zoek naar meer informatie over de Vlaamse Ardennen? Kijk dan hier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Zuidlaan, Zwalm, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Zwalm
Zuidlaan
9630;9636 Zwalm
Plan route naar startpunt

Gaverbosdreef
9630 Zwalm

PNEC De Kaaihoeve

Oude Scheldestraat
9630 Zwalm
+32 55 49 67 96
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Anja

op:

"Mooie wandeling!"

  op:

"Wandelen in de zwalmbeekroute"

 geplaatst op:

Heel knap

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 541084 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 30-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding