Pereboomsgatroute

Wandelroute 541083

Aangeboden door:

4464 73

Omschrijving

In het grensgebied van Zeeuws-Vlaanderen en België maak je een wandeling door de weidse polders. Je komt langs het Pereboomsgat en de Grote Kreek, twee overblijfselen van middeleeuwse overstromingen.

Pereboomsgat
Het Pereboomsgat is een kreekrestant dat zich bevindt op de Belgisch-Nederlandse grens. Je treft hier een relatief nieuw, maar niet minder mooi natuurgebied aan. De kreekarmen zijn recentelijk hersteld. Met de vrijgekomen grond werd een dijk opgeworpen. Langs de oevers zie je bloemrijke graslanden, wuivende rietkragen en struweel. In dit niemandslandje ervaar je nog een diepe stilte. Het moet dus geen enkel probleem zijn om hier heerlijk tot rust te komen.

Grote Kreek
Net als het Pereboomsgat werd ook de Grote Kreek tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden gebruikt als transportader naar hun forten. Ook langs de Grote Kreek vind je een rijke flora en dijken omzoomd met bomen. Rondom de kreken loop je tussen akkers en weilanden. Op enkele plaatsen zie je uiteraard de bekende grenspalen. In de pittoreske Belgische gehuchtjes Kruisstraat en Pereboom passeer je enkele fraaie panden die lang geleden zijn gebouwd. Op deze route vind je kortom niet alleen mooie natuurgebieden, maar ook pareltjes op cultureel gebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Kruisstraat, 9180, Moerbeke, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Moerbeke
Kruisstraat
9180 Moerbeke
Plan route naar startpunt

Rode Sluis

Kruisstraat
9180 Moerbeke

Oplaadpunt

Het Zand
4576CB Terneuzen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hans, Anders

op:

"Koewacht geen toegevoegde waarde."

 geplaatst op:

Het eerste deel van de route was leuk om te lopen. De 2e lus richting Koewacht kan worden overgeslagen. Alleen verharde weg en laatste deel langs een weg met veel autoverkeer.

Eveline

op:

"Waarom 2 lussen?"

 geplaatst op:

De wandeltocht bestaat uit 2 lussen. De eerste lus loopt langs mooie natuur. De tweede langs Koewacht heeft geen enkele meerwaarde en loopt bijna 2 km langs een drukke provinciebaan.

"routeprobleem"

 geplaatst op:

langs de pereboomsteenweg is er een stuk veranderd. De kaart van Toerisme Oostvlaanderen die we mee hadden was correct maar de gesproken instructie via de App Route.nl waren niet correct. Op het beinde was er ook een afwijking de Route liep langs een kreek maar de app navigeerde langs de polderstraat

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 541083 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 25-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding