Meersenwandelroute

Wandelroute 541081

Aangeboden door:

1372 29

Omschrijving

Vlakbij het Belgische Berlare maak je een wandeling aan de linkeroever van de Schelde. Je vindt hier een gevarieerd en laaggelegen cultuurlandschap, een van de schaarse open gebieden in Vlaanderen. Op deze route kun je genieten van het mooie uitzicht.

Scheldewater
Tot begin jaren zeventig van de vorige eeuw werden de hooilanden langs de Schelde iedere winter bevloeid met Scheldewater. Bij hoogtij werd het water binnengelaten, bij laag tij werd het afgevoerd. Zo werden de hooilanden op natuurlijke wijze met rivierslib bemest. Tijdens het wandelen zie je de oorspronkelijke kleinschalige lappendeken van hooilandjes en sloten op veel plaatsen nog terug. Zoals in het Aubroek vlakbij taverne Het Veerhuis.

Bloemrijke hooilanden
Je wandelt ook langs weilanden, akkers en natuurlijk langs de Schelde. Vanaf de dijk zie je kleine bossen, rietkragen en mooie vergezichten. In het voorjaar kleuren dotterbloemen, echte koekoeksbloemen en pinksterbloemen de hooilandjes geel, roze en wit. Een prachtig tafereel om te zien, maar ook in de andere seizoenen is het hier prachtig. In dit gebied kun je ook vogels spotten, zoals de grutto, de slobeend en de roodborsttapuit. Er rijden hier nauwelijks auto’s, zodat je in alle rust kunt genieten van het natuurschoon.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hoofdstraat, 9200, Dendermonde, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Dendermonde
Hoofdstraat
9200 Dendermonde
Plan route naar startpunt

Dorp
9290 Berlare

Vlaams Bezoekerscentrum Bastion VIII

Begijnhoflaan
9200 Dendermonde
+32 52 21 08 74
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

scheldebroeken

Scheldebroeken

Natuurgebied-OUD

De Scheldebroeken zijn een typisch landschap van de Scheldeval...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 541081 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 27-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding