Kroegentocht

Wandelroute 541079

Aangeboden door:

828 4

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het historische hart van Sint-Niklaas, een gezellig stadje in het Belgische Waasland. Een wandeling dus met vele bezienswaardigheden, zoals herenhuizen, kerken en art deco-huizen.

Sint-Nicolaaskerk
Sint-Niklaas is genoemd naar Nicolaas van Myra, de heilige die ook wel bekend staat als Sinterklaas. Geen wonder dus dat je er de Sint-Nicolaaskerk aantreft. Hij werd in de dertiende eeuw gebouwd. In 1690 werd Sint-Niklaas geteisterd door een rampzalige brand die ontstaan was in een jeneverstokerij. Ook de Sint-Nicolaaskerk raakte beschadigd, hij werd herbouwd in barokstijl. Vlakbij deze kerk staat de Onze-Lieve-Vrouwekerk uit 1844. Op de toren staat een zes meter hoog verguld Mariabeeld, in de volksmond Miet Verguld genoemd.

Kasteel Walburg
In Sint-Niklaas tref je het grootste marktplein van België aan, het werd in 1248 ingesteld. Behalve de Sint-Nicolaaskerk zie je hier het neoclassicistische stadhuis uit de negentiende eeuw. Zijn voorganger (het Parochiehuis) staat aan de overkant van de Grote Markt en werd gebouwd in 1663. In iedere straat op je route bevindt zich wel een historische bezienswaardigheid. Aan de Castrodreef wandel je bijvoorbeeld langs de zeventiende-eeuwse Castrohof. Verderop kom je alweer langs een pareltje: Kasteel Walburg. Deze waterburcht dateert oorspronkelijk uit de zestiende eeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grote Markt, 9100, Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sint-Niklaas
Grote Markt
9100 Sint-Niklaas
Plan route naar startpunt

Parking Grote Markt

Grote Markt
9100 Sint-Niklaas

Huis van de Sint

Stationsstraat
9100 Sint-Niklaas
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Stadhuis Sint-Niklaas

Stadhuis Sint-Niklaas

Toeristische bezienswaardigheid

Het neogotische stadhuis prijkt als een kroon aan één van de z...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 541079 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 29-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding