Boudeloroute

Wandelroute 541077

Aangeboden door:

1113 23

Omschrijving

Met deze route maak je een wandeling door een van de waardevolste natuurgebieden van het Vlaamse Waasland: De Fondatie van Boudelo. Een buitenkans voor wie echt een rustig gebied zoekt!

Abdij van Boudelo
Vlakbij Sint-Niklaas ligt een uniek natuurgebied: De Fondatie van Boudelo. Dit gebied werd rond 1218 toegewezen aan de destijds gestichte Abdij van Boudelo. Naar verluidt werd in deze abdij het Reynaertverhaal geschreven. Je wandelt er door een gevarieerd cultuurlandschap van vochtig grasland, hakhoutbossen, hooilanden, poelen, loofbossen en populieren- en knotwilgrijen. Kortom, een route waarop je je geen enkel moment verveelt en waar je overal een heerlijke stilte ervaart.

Flora en fauna
De monniken zijn al lang niet meer actief in dit natuurgebied. Hun abdij werd in 1578 verwoest door Gentse calvinisten. Wel kun je hier mooie vogels spotten. Onder andere de buizerd, ijsvogel, zwarte specht en wespendief hebben in dit natuurgebied een broedplaats. Als je van vogels houdt zit je hier dus helemaal goed. Bij de poelen vind je vele libellen. Er zijn maar liefst 28 soorten waargenomen. Ook groeien er waterplanten als gekroesd fonteinkruid, fijne waterranonkel en kikkerbeet. Er valt kortom genoeg te zien in dit gebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Koebrugstraat, 9112, Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sint-Niklaas
Koebrugstraat
9112 Sint-Niklaas
Plan route naar startpunt

Sparrenhofdreef
9190 Stekene

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Seline, Anders

geplaatst op:

mooie wandeling en mooie natuur

"Baudeloo wandelroute"

 geplaatst op:

Heel mooie wandeling, alleen de aangeraden parking ligt er redelijk ver af. Er zijn andere plaatsen om te parkeren. Wandeling van 6,5 km wordt 13km

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 541077 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding