Wandelen in Hamont-Achel

Wandelroute 541030

Aangeboden door:

4164 33

Omschrijving

In de Belgische Kempen kun je mooie lange wandelingen maken door stad en land. Deze route neemt je mee door Hamont-Achel, door Neerpelt en door het natuurrijke buitengebied.

Warmbeekvallei
Vanuit Hamont wandel je zo het groene landelijke gebied in. De route neemt je twee keer mee door de vallei rondom de Warmbeek. Een prachtig natuurgebied met natte hooi- en weilandjes, broekbossen en naaldbossen. Langs de oever van het Kanaal Bocholt-Herentals is het lekker rustig doorstappen, terwijl je uitkijkt over het kabbelende water. Je steekt het kanaal over om naar de oude gezellige dorpskern van Neerpelt te wandelen.

Mooi Achel
Ook in Achel kun je enkele leuke bezienswaardigheden spotten. Aan het Michielsplein kom je langs de neogotische dorpskerk uit 1909. Ook zie je hier een muziekkiosk uit 1935 en ouderwetse gietijzeren dorpspomp. Op weg naar Hamont kom je langs de Onze Lieve Vrouw in Nood-kapel uit 1838. Je kruist de Militaire Dijk uit 1839 die speciaal werd aangelegd om Nederlandse troepen vanuit Maastricht naar Budel te laten marcheren. In Hamont is het tijd om eens wat streekproducten te proeven!

Teutenhuizen
Hamont-Achel staat bekend om de Teutenhandel in de achttiende eeuw. Teuten waren goed georganiseerde handelaars en ambachtslui die vanuit de Kempen met hun handelswaar door West-Europa rondtrokken. De Teuten bouwden een aantal statige huizen, waarvan je er aan de markt in Hamont nog steeds enkele kunt zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

UiTpunt Hamont-Achel (Wal, 3930, Hamont-Achel, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
UiTpunt Hamont-Achel
Wal
3930 Hamont-Achel
Plan route naar startpunt

Wal
3930 Hamont-Achel

Oplaadpunt

Poelderstraat
6021JZ Cranendonck

VVV Cranendonck

Markt 22a
6021 CE Budel
0495 - 58 77 91
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Neerpelt

Peltse Fietsroute

Bezoekerscentrum

Deze bewegwijzerde fietsroute is één grote lus van 45 km en vo...

Meer informatie
Hamont Achel

UiTpunt Hamont-Achel

Bezoekerscentrum

Hamont-Achel staat voor grensoverschrijdend fietsen, wandelen ...

Meer informatie
VVV

V.V.V. Hamont-Achel vzw

VVV vestiging

Hamont-Achel staat voor grensoverschrijdend fietsen, wandelen ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi"

 geplaatst op:

Begonnen aan wandeling buiten hamont, mooie wandeling tot neerpelt, vanaf neerpelt centrum tot achel centrum drukke weg, niet ideaal om te wandelen

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 541030 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 28-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding