Ontdek de historie van Renswoude

Wandelroute 540173

Aangeboden door:

2035 119

Omschrijving

Als wandelaar heb je alle tijd om Renswoude, een pittoresk dorpje in de Gelderse Vallei, op je gemak te verkennen. In het buitengebied ontdek je een stukje van de Grebbelinie.

Kasteel Renswoude
Lopend over de Groeperweg kruis je een landweggetje (de Dashorsterweg). Naast dit weggetje ligt een door bomen omzoomd pad: het maakte ooit deel uit van de Grebbelinie. Je wandelt verder door een weids landschap van weilanden, akkers, houtwallen en laaglandbeken. Af en toe zie je een klein bos, zoals bij Kasteel Renswoude. Dit kasteel dateert uit 1350, je kunt even een blik op de voorkant werpen en dagdromen. Het optrekje is particulier bewoond, dus niet toegankelijk.

Grebbelinie
Even verderop wandel je langs de Koepelkerk, een prachtig Grieks geïnspireerd gebouw uit 1641. Net buiten het dorp loop je dan toch een stukje van de voormalige Grebbelinie op! De damsluis aan de Lunterse Beek dateert uit 1865, het is een rijksmonument. Aan de overkant ligt het aarden verdedigingswerk Werk aan de Engelaar. Dit unieke rijksmonument dateert uit 1799, wauw! In mei 1940 vonden hier zware gevechten tegen de Duitsers plaats.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

3959BA, Overberg, Utrecht, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Overberg
3959BA Overberg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Slaperdijk
3906ZM Utrechtse Heuvelrug

VVV Scherpenzeel in Kulturhus De Breehoek

Marktstraat 59
3925 JP Scherpenzeel
033 277 29 24
Stuur een mail

Vollewens

Vollewens 63
3905WZ Veenendaal
0318 - 55 55 04
Stuur een mail

Treinstation Veenendaal West

Het Overslag 32
3906AC Veenendaal

Grebbelinie bezoekerscentrum

Schalm
3927 EG Renswoude

Broedgebied

Heulweg 2
3956KR Leersum

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Kasteel Renswoude, voormalig Borchwal

Gran Canal Kasteel Renswoude

Kasteel

Grand Canal bij kasteel Renswoude is een watergebied en maakte...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

GH, Utrecht

op:

"Oer saai"

 geplaatst op:

8km 80km wegen. 1km klompen pad en de rest door het dorp. Kan je bijna geen wandelroute noemen

"Leuke route maar niet geschikt voor gezinnen"

 geplaatst op:

Gevaarlijke wegen in het buitengebied waar hard gereden wordt verder in Renswoude wel heel mooi door het kasteelhoeve.... goed zichtbare kleding aan en tegen het verkeer inlopen

"Tip: startplaats Renswoude"

 geplaatst op:

De genoemde startplaats is fout, ligt ver van de route. Beter starten vanaf Spikhorst in Renswoude. Als je het leuk vindt om over geasfalteerde boerenweggetjes te lopen en geniet van de weilanden en boerderijen is dit een leuke route. Helaas gaat het ook een stuk over een drukke weg zonder voet- of fietspad. Vonden wij niet relaxed.

"Zeker geen aanrader"

 geplaatst op:  

Vandaag 5 augustus 2020, deze wandeling gelopen. Wij maken gebruik van gesproken aanwijzingen (abonnement). Werkt op zichzelf vrij goed. Loop je verkeert, reageert het systeem vrijwel direct. Kortom over het programma zijn wij goed te spreken. De wandeling daarentegen, vooral niet best. Grootste deel asfaltwegen met relatief veel verkeer. Dus geregeld de berm in. Wat ons betreft zèker geen aanrader. Er zijn echt heel veel mooiere wandelroutes.

"Geen succes!"

 geplaatst op:

We hebben deze route vandaag gelopen, maar vonden het geen succes. Teveel lopen langs (soms drukke) wegen en slechts hooguit 2 km wandelpad. Bovendien is de routebeschrijving volstrekt ontoereikend. Heel gedetaillerd staat er b.v.: volg deze weg 326 m. Maar hoe moet ik weten of ik 326 gelopen heb? Een stappenteller is niet nauwkeurig genoeg. Moet ik een meetlint meenemen? Of moet ik het het schatten? Want hectometerpaaltjes staan er ook niet (overal). Waarom niet eenvoudig de naam genoemd van de weg, die ingeslagen moet worden? Met de huidige omschrijving raakten we de draag volledig kwijt. Geen aanrader dus.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 540173 | Toegevoegd op 1-12-2016 | Laatst gewijzigd op 24-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding