Een ommetje bij Reppel

Wandelroute 538665

Aangeboden door:

3566 22

Omschrijving

Reppel is een pittoresk plaatsje vlakbij het Belgische Bocholt. Je kunt hier heerlijk wandelen door de weidse stilte van de Limburgse Kempen. Trek je wandelschoenen aan en maak kennis met dit gebied.

De Reppelmolen
Nog voor je een stap gezet hebt, kun je de camera al uit je tas halen voor een fotomoment. De route begint namelijk bij de markante Sint-Willibrorduskerk, waarvan de veertiende-eeuwse toren is opgetrokken uit mergelsteen. Als je een klein stukje links de Monshofstraat inloopt, kun je een blik werpen op de Reppelmolen die aan de Abeek staat. Het is een plaatje! De geschiedenis van deze molen gaat waarschijnlijk terug tot de negende eeuw. Bij Hotel-Restaurant-Forelvisserij De Watermolen kun je terecht voor een hapje en een drankje of een overnachting in deze eeuwenoude molen.

Wandelen over de Abeek
Even verderop kom je langs de Pastorij van Reppel. Dit gebouw met gracht en binnenplaats uit 1607 was ooit het verblijf van de Norbertijnen. De zonnewijzer op de zuidgevel van het oudste deel van het gebouw is waarschijnlijk de oudste zonnewijzer in Vlaanderen. Achter de Pastorij passeer je het eerste knuppelpad van de route. Deze plankenpaden nemen je mee over de Abeek, een van de meest natuurlijk gebleven laaglandbeken die Vlaanderen nog rijk is.

Watervogels spotten
De bovenloop van de Abeek stroomt nog op natuurlijke wijze door het landschap met verschillende meanders. Verder vind je her en der moerassen vlak naast de beek. Geniet hier van de landschappen die zijn ontstaan langs de rivier en de rust die hier heerst. Vanuit de vogelkijkhut aan de rand van de rivier kun je de vele watervogels bekijken. Neem dan wel laarzen mee, want die kun je hier zeker gebruiken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bergerheidestraat, 3950, Bocholt, Limburg, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bocholt
Bergerheidestraat
3950 Bocholt
Plan route naar startpunt

Gemeente Bocholt

Dorpsstraat 16
3950 Bocholt
+32 (0)89 20 19 30
Stuur een mail

Parking

Sportlaan
3960 Bree

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie gebied, maar deel route is gevaarlijk !"

 geplaatst op:

Het is een wandeling in een mooi, deels open en deels bebost, landschap. Ik heb genoten van de rust en de natuur tot een km of 6. Dan komt de route uit op de N73. Een zeer drukke en gevaarlijke weg waar je langs moet lopen, want er is geen andere keuze. Dit traject is ongeveer een km lang en echt gevaarlijk omdat je maar weinig berm hebt om te lopen en de vrachtwagens razen rakelings langs je door. Daarna de Coenenhofweg in en de rust is wedergekeerd. Dit deel moet echt uit de route !. En bij terugkomst in het dorp Reppel zag ik op een bord met wandelroutes dat dit ook zeer wel mogelijk is. Mijn verzoek aan de opstellers van de route is om dt dan ook aan te passen zodat niet nog meer wandelaars de verschrikking van de N73 moeten doorstaan.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538665 | Toegevoegd op 17-11-2016 | Laatst gewijzigd op 5-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding