De 25e etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538558

Aangeboden door:

10088 434

Omschrijving

Het eindpunt is bijna in zicht als je bent aanbeland bij deze etappe. Op deze route wandel je vanuit Sittard naar Valkenburg door het glooiende Limburgse landschap. Onderweg kun je genieten van de rust in de natuur en verder wandel je door verschillende charmante dorpjes.

Dwars over een golvende laagvlakte
Trek je wandelschoenen aan en loop vanuit het centrum van Sittard naar het gehucht Windraak. Vanuit hier wandel je over het plateau van Doenrade, een golvende laagvlakte, naar Puth en verder naar Spaubeek. Het plateau ligt op zo’n 100 meter boven zeeniveau en het is ontstaan door afslijting van het land door rivieren en beken om het plateau heen. Vervolgens loop je door uitgestrekte groene gebieden verder naar Valkenburg. Je komt daarbij langs de rand van het Ravenbosch. Dit hellingbos heeft grote hoogteverschillen van soms wel zo’n 50 meter. Je vindt hier onder andere een eikenbos, een essenbos, twee vijvers en moerasgebiedjes.

Mergelstadje Valkenburg
Je eindigt je wandeling aan de rand van Valkenburg aan de Geul. Dit mooie mergelstadje ligt verscholen tussen de mosgroene heuvels van het Heuvelland. Neem een kijkje bij de kasteelruïnes en andere bezienswaardigheden in deze stad, ga lekker winkelen of strijk neer op een terrasje of in een restaurant voor een hapje en een drankje.

Verken het hele Pieterpad
Deze etappe is de op een na laatste etappe van het Pieterpad. De voorgaande 24 etappes nemen je helemaal mee van het Groningse Pieterburen naar Zuid-Limburg. Onderweg kun je genieten van het veranderende landschap, tal van bijzondere bezienswaardigheden en leuke steden en dorpjes. Je kunt natuurlijk een paar mooie etappes uitkiezen, maar je kunt deze meerdaagse wandeltocht natuurlijk ook helemaal verkennen. Het is het zeker weten waard!

Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk hier dan alle etappes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Kapittelstraat, 6131ER, Sittard-Geleen, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Kapittelstraat
6131ER Sittard-Geleen
Plan route naar startpunt

VVV Sittard

Nieuwstraat
6131HV Sittard-Geleen
043 400 74 89
Stuur een mail

sittard

Stationsplein
6131BA Sittard-Geleen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

T

op:

"Als een Gladiator door Frankrijk"

 geplaatst op:  

De laatste 1,5 uur loop je door graan / korenvelden, maïs, aardappelen etc. Je loop langs herenhoeves, kloosters en meer gebouwen met een Franse slag in de bouwstijl. Met je handen door het graan lopend waan je je als een Gladiator in Frankrijk. Bijzonder: je loopt zo van de stad de natuur in (of andersom). Prachtige route met veel zon. Wel eten en drinken meenemen.

"Veel bos"

 geplaatst op:

Deze route heeft veel bos wat op zich heerlijk is behalve als je ook zin hebt in een pauze (lees koffie en toilet). Laatste 12 km kom je helemaal niets tegen

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538558 | Toegevoegd op 16-11-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding