De 21e etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538552

Aangeboden door:

5296 311

Omschrijving

Tijdens etappe 21 van het Pieterpad wandel je vanuit Swolgen naar Venlo. Je maakt daarbij kennis met mooie natuurgebieden op beide oevers van de Maas. Ook loop je door gezellige Limburgse plaatsjes zoals Grubbenvorst en door het centrum van Venlo.

Natuurpracht bij oude Maasgeulen
Vanuit Swolgen wandel je zo een uitgestrekt gebied in met verschillende natuurgebieden die op elkaar aansluiten. Dichtbij Swolgen vind je bijvoorbeeld Het Schuitwater. Dit gebied bestaat uit natte en kurkdroge gronden die elkaar afwisselen rondom een oude Maasgeul. Geniet hier van open water, moerasbossen, vochtige graslanden, elzenbroekbossen, heidevelden en akkers . Vervolgens wandel je verder over de Houthuizerheide, een kleinschalig maar gevarieerd bosgebied. Dwars door het kerkdorp Grubbenvorst zet je koers naar de Maas. Daar steek je het water over met een pontje, in de richting van Velden. Langs de rand van het natuurgebied Zwart Water loop je verder naar Venlo. Dit natuurgebied bestaat onder andere uit een berken-eikenbos tussen Venlo en Velden.

De historische binnenstad van Venlo
Je eindigt je tocht bij het treinstation in het centrum van Venlo. De historische binnenstad van Venlo bestaat uit oude straatjes met mooie gebouwen vol historie, maar je vindt hier ook leuke winkelstraten en gezellige plekjes om neer te strijken voor een hapje en een drankje. De ideale plek om even bij te komen van je wandeling.

Het Pieterpad
Deze etappe maakt deel uit van het laatste gedeelte van het Pieterpad. Deze langeafstandswandeling bestaat uit 26 etappes en het startpunt van de route ligt aan de kust in het noorden van Groningen. Het eindpunt van de route ligt in Zuid-Limburg bij de Sint-Pietersberg. Je kunt ervoor kiezen om een of enkele etappes te volgen, maar je kunt natuurlijk ook de uitdaging aangaan en de gehele route verkennen. De keuze is aan jou!

Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk hier dan alle etappes.

Let op: Check van tevoren wat de vaartijden zijn van het pontje tussen Grubbenvorst en Velden. Door de seizoenen heen variëren deze tijden, dus kijk het even na voor vertrek.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

5866AN, Swolgen, Limburg, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Swolgen
5866AN Swolgen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Parkweg
5866AG Horst aan de Maas

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prima app"

 geplaatst op:

Soms zijn de afstanden niet helemaal gelijk aan andere Pietepad infos. Ook de route loopt niet altijd gelijk. Verder een prima app.

"Pieterpad"

  op:

"Maar 1 rustplaats?"

 geplaatst op:

Zodra je een wandelroute wilt gebruiken, zijn ze alle koffiekopjes op de kaart verdwenen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538552 | Toegevoegd op 16-11-2016 | Laatst gewijzigd op 6-12-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding