De twintigste etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538551

Aangeboden door:

9107 598

Omschrijving

Etappe nummer twintig van het Pieterpad neemt je mee van Vierlingsbeek naar Swolgen. Op deze route vind je prachtige landgoederen en andere groene gebieden die een heerlijk decor vormen voor een stevige wandeling. Verder loop je door gezellige Limburgse plaatsjes met een gemoedelijke sfeer.

Vanuit Vierlingsbeek naar Landgoed Geysteren

Vierlingsbeek, het startpunt van deze wandeling, ligt aan de Romeinse heerbaan die vroeger van Maastricht naar Nijmegen liep. De Romeinen hadden hier eeuwen geleden invloed en dat merk je nu nog aan vondsten die zijn gedaan in de buurt van Vierlingsbeek. Zo zijn er op de dekzandrug tussen Vierlingsbeek en Maashees urnen uit de Gallo-Romeinse tijd en Romeinse munten gevonden. Probeer je maar eens voor te stellen hoe het hier in de Romeinse tijd uitzag als je hier wandelt. Vanuit Vierlingsbeek loop je naar Wanssum over het Landgoed Geysteren. Dit landgoed stamt uit 1806 en je vindt er mooie natuurgebieden met akkers, weidevelden, oude boerderijen, bossen, statige lanen en vennen.

Op naar Swolgen
Vanuit Wanssum zet je koers naar het eindpunt in Swolgen. Je wandelt daarbij door Meerlo. In het noorden van Swolgen vind je een landbouwgebied waar veel asperges, de delicatesse waar Limburg bekend om staat, worden geteeld. Je eindigt je tochtje in het centrum van Swolgen.

Het Pieterpad
Deze etappe maakt deel uit van een meerdaagse langeafstandswandeling over het Pieterpad. De volledige route bestaat uit 26 etappes die je van het noorden van Groningen naar Zuid-Limburg meenemen. Onderweg kun je genieten van de verschillende landschappen van alle provincies waar je doorheen komt en alle bezienswaardigheden die langs de route liggen.

Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk hier dan alle etappes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats Schepenbank in Vierlingsbeek (Schepenbank, 5821 BG, Vierlingsbeek, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats Schepenbank in Vierlingsbeek
Schepenbank
5821 BG Vierlingsbeek
Plan route naar startpunt

vierlingsbeek

Soetendaal
5821BL Boxmeer

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Hei, zand en beekjes"

 geplaatst op:

Boshuizer Bergen prachtig!

"Veel open weiland en landweggetjes"

 geplaatst op:

Schuit water gedeelte mooi met bevers, en Swolgse heide prachtig. Rest is wat kaal.

Frans, Limburg

geplaatst op:

Mooie route maar beschrijving soms verwarrend.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Bij het uitgaan van het dorp Meerlo de rood-witte bordjes blijven volgen. De digitale route wijkt af van het echte Pieterpad.

Andre

op:

Annette

op:

Yvonne

op:

Richard

op:

Jolanda

op:

Pascal

op:

"Duin en Bos net een vleugje "Dark""

 geplaatst op:

Prachtige route met veel bos en soms het gevoel dat je door de duinen loopt. De duinen zijn in dit geval heidegebied. Hier mist overigens 1 wit rode markering. Bij het dorpje voor SWOLGEN is de markering fout. Je wordt de verkeerde kant op gestuurd dus opletten. Het vleugje "Dark" is de uitleg over de serie Dark die we aan het kijken zijn. Diverse tijdlijnen en personen uit de verschillende periodes die met elkaar verbonden zijn vergt aandacht om het te kunnen blijven volgen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538551 | Toegevoegd op 16-11-2016 | Laatst gewijzigd op 9-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding