De zeventiende etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538548

Aangeboden door:

9692 389

Omschrijving

De zeventiende etappe van het Pieterpad neemt je vlak langs de Duitse grens mee van Millingen aan de Rijn naar Groesbeek. Je wandelt daarbij door open gebieden vol weilanden en akkers, maar ook over beboste landgoederen en door kleine dorpjes. Tijd om te starten met deze gevarieerde wandeling!

Prachtig groene natuurgebieden
Je begint je wandeling in Millingen aan de Rijn en vanuit hier loop je een open gebied binnen waar je heerlijk tot rust kunt komen. Geniet hier van het uitzicht over de velden terwijl je koers zet naar Leuth en het Duitse Zyfflich. Deze twee dorpjes liggen in De Duffelt, een laaggelegen gebied dat bekendstaat om de boerderijen die hier gebouwd zijn op hoge wierden. Vervolgens wandel je door het natuurgebied van De Duivelsberg en over het Landgoed van Jurgens naar Groesbeek. Deze gebieden bestaan voornamelijk uit weelderige loosbossen en ze maken pas sinds 1949 deel uit van Nederland. Daarvoor waren deze groene gebieden grondgebied van Duitsland.

Pannenkoekenhuis De Duivelsberg
Na zo’n 14 kilometer kun je een pauze inlassen bij pannenkoekenhuis De Duivelsberg. Geniet hier van een drankje en een overheerlijke pannenkoek om een nieuwe energievoorraad aan te leggen voor het laatste gedeelte van de route. Je eindigt je tocht uiteindelijk in Groesbeek. Dit dorp is gelegen op de uitlopers van de Nederrijnse heuvelrug.

Het Pieterpad
Deze route maakt deel uit van het Pieterpad, een wandelpad dat zich uitstrekt van het puntje van Groningen tot in Zuid-Limburg. Op dit pad kun je kennismaken met de verschillende landschappen en de mooie bezienswaardigheden die Nederland rijk is. Je hoeft natuurlijk niet de gehele route te verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om één of enkele etappes van het Pieterpad te lopen.

Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk hier dan alle etappes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Millingen a/d Rijn in Hotel Millings Centrum (van Lyndenstraat, 6566CA, Groesbeek, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Millingen a/d Rijn in Hotel Millings Centrum
van Lyndenstraat
6566CA Groesbeek
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kijfwaard
6911KD Rijnwaarden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants312.png

De Duivelsberg

Restaurant

Tussen Nijmegen en de grens van Duitsland ligt het natuurreser...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rob

op:

"Mooi!"

  op:

Jan, Anders

op:

"Leuke route"

  op:

"Top"

  op:

Herre

op:

Noor

op:

moniek, Anders

op:

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Fantastische route, heel afwisselend. Het laatste stuk door het bos genoten van de herfstkleuren en de verrassende paadjes. Neem wel voor onderweg genoeg eten en drinken mee. Er zijn weinig eet en drink gelegenheden onderweg.

"Prachtige route met het en der een parachute"

 geplaatst op:

Een prachtige dag. Erg mooi weer en mooie route. Deze dag en route valt heel toevallig (echt waar) samen met de 75 jaar herdenking van de bevrijding in dit gebied. 5 vliegtuigen droppen 1000 parachutisten. Wij liepen deels onder de vliegroute en hadden een prachtig uitzicht op de dropping. Veel walnootbomen onderweg.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538548 | Toegevoegd op 16-11-2016 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding