De zestiende etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538547

Aangeboden door:

17012 695

Omschrijving

Deze etappe van het Pieterpad neemt je mee door een bebost gebied en langs de oever van de Rijn. Onderweg ontdek je verschillende historische plekjes met elk hun eigen verhaal en verder steek je de Rijn over met een veerpontje. Ga snel op pad en bewonder alle moois in deze omgeving.

Wandelen door het Bergherbos
Braamt is het startpunt van deze wandeling. Vanuit hier wandel je naar het Bergherbos, een 1837 hectare groot natuurgebied op stuwwallen dat doorloopt over de Duitse grens. Vanaf de hoger gelegen plekken in dit gebied kun je genieten van een prachtig weids uitzicht. Je wandelt een stukje door Duitsland in de omgeving van de Eltenerberg, een berg van ruim 83 meter. Vervolgens wandel je weer de grens over naar Nederland in de richting van Spijk en Tolkamer. Op het laatste gedeelte van de route stap je aan boord van een veerpontje om de Rijn over te steken naar Millingen aan de Rijn.

Millingen aan de Rijn
In Millingen aan de Rijn, het eindpunt van deze route, vind je onder andere een luisterpunt van de Liberation Route. Op deze plek kom je meer te weten over de evacuatie van het dorp op 18 oktober 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verder kun je even verderop een replica van een romeins patrouilleschip bekijken.

Het Pieterpad
Deze etappe maakt deel uit van het Pieterpad. Het hele Pieterpad loopt van de waddenkust in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Kies zelf welke etappes van het pad je wilt lopen of verken het gehele Pieterpad verspreid over meerdere dagen. Zo maak je kennis met de verschillende landschappen en mooie bezienswaardigheden door Nederland heen.

Let op: Check de vaartijden van het pontje op deze route voor vertrek online. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk hier dan alle etappes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Sint Jorisstraat, 7047AC, Montferland, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Sint Jorisstraat
7047AC Montferland
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Langestraat
7047CG Montferland

doetinchem de huet

Jan Willinkstraat
7006NA Doetinchem

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Bertus

op:

"Opletten"

 geplaatst op:

Route is op een aantal plaatsen onduidelijk omdat er een andere route doorheen loopt met dezelfde aanduiding

"Prachtig!!!"

  op:

"Super goed klein foutjes maar die hou je altijd"

  op:

"Markering in Berghse bos was anders dan de gps route. nl"

  op:

Patricia

op:

"Aanvankelijk mooie route. Het laatste stuk langs de Rijn is erg saaien langs gevaarlijke weg"

  op:

Feline

op:

"Mooie route, en ja beetje jammer dat je een paar stukken langs drukke weg moet lopen, verder is het genieten!!"

  op:  

"Lange saaie stukken"

 geplaatst op:

Vond het een lange etappe met lange saaie stukken

Thomas

op:

Suze, Anders

op:

"Top route"

 geplaatst op:

Erg mooi, fikse klim vanaf Braamt. Daarna door de bossen en velden. Je moet wel goed op de aanwijzigingen letten van het PP. Deze route wijkt hier en daar af. Lange weg langs de Rijn is wat saai maar onoverkomelijk.

"Erg afwisselend"

 geplaatst op:

Laatste stuk wel lang langs de kant van de weg met al het verkeer wat langs je raast. En bedankt voor de tip om op te letten om niet het verkeerde pad te volgen.

"Erg mooi alleen het laatste stuk langs de Rijn met veel verkeer was minder leuk"

  op:

"kennismaking met Noaberpad"

 geplaatst op:

Prachtig, we hadden heerlijk weer, stukje door Duitsland ook erg mooi, langs het asfalt lopen was niet erg, maar wat een vuilnis lag er, bah. Bij Spijk gaat het verkeerd, navigatie beetje in de war, boekje erbij gepakt, we weten even niet of het nog klopt, maar gelukkig daar zien we de wit-rode stickertjes weer! Dus met volle moed weer voorwaarts. Na zo'n 25 km komen we erachter dat we het Noaberpad volgen ipv het PieterPad. Nog 17 km naar Millingen, dat redden we vandaag niet meer. Bij Emmerich is teruglopen ook niet echt een optie. Balen. Volgende keer pikken we bij Spijk de route wel weer op, maar erg slecht dat het Pieter- en Noaberpad dezelfde kleuren hebben. Een waarschuwing bij het kruizen van beide routes zou op zijn plek zijn.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538547 | Toegevoegd op 16-11-2016 | Laatst gewijzigd op 9-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding