De twaalfde etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538541

Aangeboden door:

7153 382

Omschrijving

Als je op deze etappe van het Pieterpad bent aanbeland, is het tijd om de grens van Overijssel naar Gelderland over te steken. Zo zet je je tochtje voort naar het uiteindelijke eindpunt van het Pieterpad in Zuid-Limburg. Deze route neemt je mee van Holten naar Laren door rustige buitengebieden.

Wandelen over de Beuseberg
Het startpunt van deze etappe van het Pieterpad is op een praktische plek gelegen. De route begint namelijk bij het treinstation van Holten. Parkeer je auto op het eindpunt van de route en neem vervolgens de trein naar het beginpunt van de route. Zo heb je geen problemen met vervoer als je aan het einde van de route aankomt. Vanuit Holten wandel je over de Beuseberg, een heuvel van zo’n 34 meter hoogte. Op eerste Paasdag wordt er ieder jaar een paasvuur ontstoken op deze heuvel. Vervolgens wandel je door een groen coulisselandschap vol mooie doorkijkjes tussen de bossen en de weilanden naar Laren.

Landgoederen in Laren
Midden in Laren vind je het eindpunt van deze wandeling. In dit dorpje vind je tal van eeuwenoude landgoederen met kastelen en landhuizen. Neem dus zeker de tijd om eens rond te kijken in Laren als je van oude bouwwerken houdt. Je vindt hier onder andere Huis Verwolde dat is ingericht tot een museum.

Het Pieterpad
Deze etappe is de twaalfde etappe van het Pieterpad. De andere etappes lopen van het noorden van Groningen naar Holten en van Laren naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Volg het hele Pieterpad en leer het oosten van Nederland kennen of kies een of enkele etappes uit om te voet te ontdekken. De keuze is aan jou.

Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk dan hier alle etappes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

holten (Waagweg, 7451BH, Rijssen-Holten, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
holten
Waagweg
7451BH Rijssen-Holten
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kalfstermansweide
7451BG Rijssen-Holten

Tourist Info Holten Kulturhus

Smidsbelt 6
7451 BL Holten
+31 (0)548 36 15 33
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Een van de mooiste (1ste helft) etappes van het Pieterpad"

  op:

Pascal

op:

"Weekend starter :-)"

 geplaatst op:  

Fietsroute? Wij hebben gelopen. Heerlijk genieten en je bent er zo. Prima start voor weekend lopers of aan het begin van een reeks.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538541 | Toegevoegd op 16-11-2016 | Laatst gewijzigd op 25-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding