De zevende etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538462

Aangeboden door:

8560 400

Omschrijving

Deze etappe van het Pieterpad neemt je mee van Sleen naar Coevorden door het Drentse landschap. Onderweg kun je genieten van de rust en ruimte in een open landschap vol landbouwgebieden. Maak kennis met kleine dorpjes en ontspan in de natuur.

De hoogste kerktoren van Drenthe
Het startpunt van deze wandeling ligt in Sleen. Dit dorp werd zo’n 4500 jaar geleden al bewoond en dat zie je terug aan de verschillende hunebedden in de omgeving van Sleen. Verder vind je in Sleen een grote kerk met de hoogste kerktoren van Drenthe van maar liefst 68 meter hoog. Deze toren zie je al van heinde en verre liggen. Vanuit Sleen wandel je door prachtige groene gebieden naar de dorpen Holsloot en Dalerveen. Beide dorpen zijn van oorsprong veendorpen met bebouwing in lintvorm. Deze dorpen ontstonden aan de rand van grote veenmoerassen.

Monumentale bouwwerken in Coevorden

Vervolgens wandel je verder naar Coevorden. Je eindigt je tochtje uiteindelijk in het centrum van de stad. In deze oude vestingstad valt genoeg te beleven. Aan het einde van de 16e eeuw en aan het begin van de 17e eeuw werd er een stervormige stadsgracht om Coevorden heen aangelegd en verder werden er veel historische gebouwen hier neergezet. Grote delen hiervan zijn verloren gegaan, maar andere delen kun je nog steeds bekijken.

Het Pieterpad
Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandeling van heel Nederland. Als je van grote afstanden wandelen houdt, dan moet je het Pieterpad echt eens proberen. Het gehele Pieterpad bestaat uit 26 etappes, waarvan deze etappe er één is. De gehele route neemt je mee van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde etappes van het pad te wandelen, maar je kunt natuurlijk ook de uitdaging aangaan en de gehele route volgen.

Wil je ook de andere etappes van het Pieterpad lopen? Bekijk hier dan alle etappes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Brink, 7841CE, Sleen, Drenthe, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sleen
Brink
7841CE Sleen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Schaapstreek
7841 HC Sleen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Wilma, Anders

op:

"Z.O.A.B. Zonnig Open Asfalt Beton"

 geplaatst op:

Iets minder tocht qua omgeving. Veel Asfalt en weinig tot geen bos. Bij een zonnige dag weinig beschutting. Ook het aantal bankjes onderweg had wat meer mogen zijn (net als wc's, waterpunten, horeca. Geld eigenlijk voor alle routes tot nu toe 1-7). Na ca 2 uur lopen kom je er ineens best veel tegen en daarna niet meer. Coevorden is natuurlijk weer een mooie locatie om aan te komen. Prima tocht als training en huisjes kijken :-)

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538462 | Toegevoegd op 15-11-2016 | Laatst gewijzigd op 15-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding