De vierde etappe van het Pieterpad

Wandelroute 538457

Aangeboden door:

12872 382

Omschrijving

Geniet van het prachtige landschap van Nationaal Landschap Drentsche Aa met de vierde etappe van het Pieterpad. Tijdens deze wandeltocht loop je van Zuidlaren naar Rolde dwars door het gebied de Drentsche Aa.

Brinkdorp Zuidlaren
De route begint al meteen goed. In Zuidlaren loop je langs enkele oude brinken. Deze omgeving is zo mooi en goed bewaard gebleven, dat het beschermd dorpsgezicht geniet. Dat geldt ook voor het voormalige sanatorium Dennenoord, een parkachtig landschap net buiten Zuidlaren. Even later wandel je langs B&B Schipborg, een comfortabel overnachtingsadres aan de rand van Nationaal Landschap Drentsche Aa.

Drentsche Aa
De Drentsche Aa is een van de weinige beken in Nederland die zijn oorspronkelijke loop nog heeft. In het schilderachtige beekdal zie je houtwallen, enkele heidevelden en schilderachtige esdorpen met Saksische boerderijen. Dit gebied staat bekend als het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa, je waant je hier af en toe in de negentiende eeuw. De etappe eindigt in het mooie esdorp Rolde. Bij Rolder’s Patathoes kun je hier op je gemak weer bijtanken.

Streekmuseum Het Dorp van Bartje
De Drentse schrijver Anne de Vries schreef twee streekromans met Bartje Bartels als hoofdfiguur. Bartje is een jongetje met een eigen wil getuige de bekend geworden uitspraak “Ik bid nie veur bruune boon'n”. In streekmuseum het Dorp van Bartje vind je onder meer een expositie over De Vries en zijn werk. Ook krijg je er een beeld over de Drentse cultuurhistorie, onder meer met een tentoonstelling over de etstoelzitting: de oude Drentse rechtbank.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Zuidlaren, Drenthe, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Parkeerplaats

Hanekamp
9471AD Tynaarlo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Schipborg

B&B Schipborg

Bed & Breakfast

B&B Schipborg is gelegen in een rustige, bosrijke omgeving aan...

Meer informatie
Rolderâ??s Patathoes

Rolder’s Patathoes

Restaurant

Bij Rolder's Patathoes in Rolde staat de kwaliteit voorop! Jan...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Het Dorp van Bartje

Het Dorp van Bartje

Museum

In dit historische informatie en streekmuseum leer je meer ove...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Vrouw is de "baas""

 geplaatst op:

Korte toelichting op de titel :-) wij fietsen naar een beginpunt, lopen terug en halen de fietsen weer op met de auto. De fiets van de vrouw loopt soepel en zij fietst elke dag. De fiets van de man is oud en stroef. Manlief fiets niet zo vaak dus rijdt hij achter vrouw aan. Vrouw wisselt van fiets en fiets nog steeds op kop als een echte baas. Lol. Mooie route mooie dag. Voornamelijk bosrijk en heidegrond. Afgewisseld met mooie dorpjes, boerderijen, hoeves. Ook nog een SRV wagen gezien. Leuk

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 538457 | Toegevoegd op 15-11-2016 | Laatst gewijzigd op 30-3-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding