Struinen door Landgoed Wellenseind

Wandelroute 534916

Aangeboden door:

7293 206

Omschrijving

In de omgeving van Hooge Mierde en Lage Mierde vind je prachtige bosgebieden die zich perfect lenen voor een wandeltocht. Deze route neemt je mee door de bossen van de Turnhoutse Heide in de buurt van de Belgische grens.

De Turnhoutse Heide en landgoed Wellenseind
Het startpunt van deze route ligt net iets boven het plaatsje Twisselt. Vanuit hier fiets je door de Turnhoutse Heide in de richting van Kattenbosch. Dit gebied is maar liefst 257 hectare groot en het bestaat uit dennenbossen met hier en daar een klein landbouwgebied of een heiderestant. Een eindje voordat je Kattenbosch binnen wandelt verleg je je koers naar Lage Mierde. Dit dorp is gelegen op het landgoed Wellenseind. Dit landgoed bestaat uit natte gebieden in de buurt van twee meanderende beekjes en drogere landbouwgebieden. Vanuit Lage Mierde wandel je verder naar Hooge Mierde. Dit dorpje wordt omringd door landbouwgebieden en kleinschalige naaldbossen. Vanuit hier wandel je weer terug naar het beginpunt op de Turnhoutse Heide.

De Spartelvijver
De Spartelvijver is de uitvalsbasis van deze route. Hier kun je aan het eindje van je wandeling lekker even neerploffen om bij te komen met een kopje koffie, een borrel of een lekkere lunch. Dat heb je wel verdiend na al die inspanning. Vanuit hier kun je ook route 534917 volgen.

Museum De Bewogen Jaren
In Hooge Mierde kun je een kijkje nemen bij het Museum De Bewogen Jaren. Je vindt hier een grote collectie gebruiksvoorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en uit de oorlog in Nederlands-Indië. Leer meer over de oorlogsgeschiedenis en over hoe de burgers leefden in deze periode. Thematentoonstellingen geven extra aandacht aan bepaalde periodes. Voor kinderen zijn er speciale fotospeurtochten uitgezet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort De Spartelvijver (Weeldsedijk, 5095 EC, Hooge Mierde, Noord-Brabant, Nederland)
0.01 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort De Spartelvijver
Weeldsedijk
5095 EC Hooge Mierde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dorpsplein
5094GJ Reusel-De Mierden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Spartelvijver

Natuurpoort De Spartelvijver

Natuurpoort

De Spartelvijver is een zwemvijver middenin de bossen in de bu...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Grote stukken naaldbos, beetje saai. Wel een erg rustige route, weinig wandelaars."

  op:

Harrie

op:

Theo

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 534916 | Toegevoegd op 27-10-2016 | Laatst gewijzigd op 19-5-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding