Wandelen van Veenendaal naar Elst

Wandelroute 533208

Aangeboden door:

6203 87

Omschrijving

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied van ongeveer 10.000 hectare. Je vindt er heidevelden, stuifzanden en het grootste bosgebied van Nederland op de Veluwe na. Deze wandeling neemt je mee door de bossen rondom Veenendaal en Elst.

Het Amerongse Bos
Je begint je wandeling aan de rand van Veenendaal. Vanuit hier wandel je direct de weelderige bossen van de Utrechtse Heuvelrug in. Je wandelt onder andere door het Amerongse Bos, één van de oudste bossen van dit Nationaal Park. De meest bossen op de Utrechtse Heuvelrug zijn slechts honderd jaar oud, maar sommige bomen uit het Amerongse Bos staan er al sinds de 18e eeuw. Vroeger was dit bos het domein van de kasteelheren van het kasteel Amerongen. Deze heren lieten het Amerongse Bos aanleggen zodat ze in de buurt van hun kasteel op jacht konden gaan. Dit bos is dus veel ouder dan de omliggende bossen en het Amerongse Bos ligt ook nog eens een stuk hoger, omdat het bos gelegen is op de Amerongse Berg.

Landwinkel De Eekhoeve
De uitvalsbasis van deze route is Landwinkel De Eekhoeve. Snuffel na je wandeling tussen al het lekkers in de Landwinkel of strijk neer bij theehuis voor een lekker hapje en een drankje. Vanuit hier kun je ook route 5330207 volgen.

Molen ’t Wissel
Aan de rand van Elst vind je molen ’t Wissel. Deze molen werd hier neergezet in 1855 om koren te malen. ’t Wissel was in bedrijf op windkracht tot 1930. Daarna nam een elektrische maalderij het werk over van de wind. De molen is meerdere keren gerestaureerd om verval tegen te gaan. In 2009 werd de molen voor het laatst gerepareerd. De molen draait tegenwoordig nog steeds regelmatig.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Kingpolis

Met de fietsverzekeringen van Kingpolis is je fiets altijd goed verzekerd tegen schade en diefstal. Van stadsfietsen tot e-bikes en bakfietsen. Dan kun je dus met een gerust hart eropuit gaan met je stalen ros. De fietsverzekeringen van Kingpolis zijn zowel in 2016 als in 2018 als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Landwinkel De Eekhoeve
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Landwinkel De Eekhoeve
Dijkstraat
3904 DB Veenendaal
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Dijkstraat-west 189A
3906 WR Veenendaal

Treinstation Veenendaal West

Het Overslag 32
3906AC Veenendaal

VVV Veenendaal in de Stadswinkel

Kees Stipplein 73
3901 TP Veenendaal
0318 52 98 00
Stuur een mail

Grebbelinie bezoekerscentrum

Schalm
3927 EG Renswoude

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Eekhoeve

Landwinkel De Eekhoeve

Leuke afstappers

Landwinkel De Eekhoeve ligt aan de rand van Veenendaal op de u...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Amerongse Bos

Amerongse Bos

Natuurgebied

Het Amerongse Bos is één van de oudste bossen op de Utrechtse ...

Meer informatie
Geen foto van t Wissel

t Wissel

Windmolen

't Wissel is een korenmolen in Elst in de provincie Utrecht. D...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie wandeling"

 geplaatst op:

Mooie wandeling, vooral door het bos over onverharde paden. Vrij rustig, slechts af en toe kom je een weg waar auto's rijden tegen. Alleen in Elst wat horeca op de route.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 533208 | Toegevoegd op 20-10-2016 | Laatst gewijzigd op 24-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding