Wandelen langs de Waddenkust van Texel

Wandelroute 530878

Aangeboden door:

2121 145

Omschrijving

Texel is een waar paradijs voor wandelaars. Lekker genieten van rust en ruimte aan de kust, dat kan nergens zo goed als op de Waddeneilanden. Deze route voert je langs de Waddenkant van het eiland met bijzondere natuurgebiedjes langs de dijk.

De Waddendijk
Deze route neemt je mee vanuit Den Burg naar de kust bij Oudeschild. Dit dorpje fungeerde in de 17e eeuw als aanlegplaats voor VOC-schepen. De handelaren van die schepen sloegen hun proviand in Oudeschild in en vervolgens gingen ze weer op pad met hun schepen. Dat zorgde ervoor dat Oudeschild tot bloei kwam. Tegenwoordig vind je een museum in dit dorp die volledig gewijd is aan de geschiedenis van het dorp. Vervolgens wandel je verder over de dijk langs de Waddenkust. Vanaf hier heb je goed zicht op de broedende vogels in de natuurgebiedjes langs de Waddendijk. Daarna wandel je door het rustige poldergebied dat meer landinwaarts ligt terug naar Den Burg.

Den Burg
Vanuit het eindpunt van deze route ben je binnen een mum van tijd in het gezellige centrum van Den Burg. Dit is het grootste dorp van heel Texel. Slenter door de sfeervolle straatjes, strijk neer bij een café voor een drankje of vergaap je aan de mooie historische huizen in dit dorpje. De perfecte afsluiter van een wandeling door de natuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

30
30 (1791LC, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

30
Jouw startpunt
Knooppunt 30
1791LC Texel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Emmalaan
1791AV Texel

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jeroen

op:

Richard, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 530878 | Toegevoegd op 13-10-2016 | Laatst gewijzigd op 29-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding