Door de duinen naar Egmond aan den Hoef

Wandelroute 530863

Aangeboden door:

7474 139

Omschrijving

De plaatsjes Rinnegom en Egmond aan den Hoef worden omringd door een prachtig duingebied aan de ene kant en uitgestrekte landbouwgronden aan de andere kant. Trek je wandelschoenen aan en ontspan in dit heerlijke rustige gebied.

Egmond aan den Hoef
Het plaatsje Rinnegom vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier wandel je door de duinen naar Egmond aan den Hoef. In dit mooie gebied in de buurt van het oude vissersdorpje Egmond aan Zee vind je zogenaamde ‘blonde’ duinen. Deze duinen zijn een stuk lichter van kleur dan de duinen in de rest van het gebied. Verder heeft het duinwater hier tal van waterpoelen gevormd die het leefgebied vormen van onder andere de rugstreeppad en verschillende soorten salamanders. In Egmond aan den Hoef kun je mooie historische bouwwerken bewonderen, zoals de monumentale Slotkapel. Een deel van dit dorpje heeft een beschermd dorpsgezicht. Buiten het dorp vind je bollenvelden die in het voorjaar volstaan met prachtige bloemen in felle kleuren.

Egmond aan Zee
Op steenworp afstand van Rinnegom vind je de badplaats Egmond aan Zee. Het strand van deze plaats is vooral populair onder gezinnen, maar eigenlijk is het hier goed toeven voor iedereen. Aan het strand van Egmond aan Zee vind je een grote witte vuurtoren die het pittoreske plaatje compleet maakt. Geniet hier van het uitzicht en waai lekker uit op het strand.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

39
39 (van Oldenborghweg, 1934PD, Bergen (NH), Noord-Holland, Nederland)
0.12 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

39
Jouw startpunt
Knooppunt 39
van Oldenborghweg
1934PD Bergen (NH)
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

van Oldenborghweg
1934PH Bergen (NH)

heiloo

Stationsplein
1851LN Heiloo

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marion

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 530863 | Toegevoegd op 13-10-2016 | Laatst gewijzigd op 29-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding