Het prachtige duingebied bij Egmond-Binnen

Wandelroute 530862

Aangeboden door:

3554 52

Omschrijving

Rondom Egmond aan Zee vind je een prachtig duingebied waar het heerlijk rustig is. Maak een wandeling door de duinen en geniet van het uitzicht op de zee. Je voelt je meteen verfrist als je de zilte zeelucht opsnuift die hier hangt.

Lichte duinen en bijzondere begroeiing
Het plaatsje Rinnegom is het beginpunt van deze route. Vanuit hier wandel je door de duinen naar Egmond-Binnen. De duinen zijn hier een stuk lichter van kleur dan de duinen in de rest van het gebied. Verder vind je hier bijzondere vegetatie zoals de blauwe zeedistel, duindoorn en duinbraam. Ook wandel je langs poelen water met padden en salamanders. Hier en daar vind je een beschutte plek in de duinpannen, waar je even aan de altijd waaiende zeewind kunt ontkomen. Dichter bij de kust kun je de vergezichten over de zee bewonderen vanuit de duinen. Vanuit Egmond-Binnen wandel je vlak langs Heiloo weer terug naar Rinnegom.

Stayokay Egmond
Eén dagje wandelen in Egmond is echt te kort. Het is hier namelijk zo mooi en er valt zo veel te ontdekken. Boek daarom een overnachting bij Stayokay Egmond in Rinnegom en blijf wat langer in dit gebied. In dit hostel kun je heerlijk tot rust komen na je wandeling. Vanuit hier kun je ook route 530863 volgen.

De Abdij van Egmond
Egmond-Binnen staat bekend om de Sint-Abdelbertabdij, de oudste abdij van Nederland. Deze abdij werd hier opgericht in de tiende eeuw. In 1572 werd de abdij verwoest, maar later in 1935 werd de abdij weer herbouwd. Op deze route kom je langs het Museum Abdij van Egmond. Hier kun je terecht als je meer te weten wilt komen over de historie van de abdij van Egmond.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Stayokay Egmond
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Stayokay Egmond
Herenweg
1935 AJ Egmond-Binnen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

van Oldenborghweg
1934PH Bergen (NH)

heiloo

Stationsplein
1851LN Heiloo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels231.png

Stayokay Egmond

Hotel

Stayokay Egmond is een modern en duurzaam hostel. Het ligt dic...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum Abdij van Egmond

Museum Abdij van Egmond

Museum

Net buiten het dorpje Egmond-Binnen ligt het Museum Abdij van ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie en verrassende wandeling, de Abdij is zeker een bezoekje waard!"

 geplaatst op:

Heel afwisselend, door duingebied, het dorpje Egmond binnen, en na de abdij weer door de weilanden. Alleen het lopen naar kpn 33 bij een parkeerplaats vind ik onzinnig. Beter direct vanaf Oude Schulpweg bij afgebrand restaurant, direct rechtsaf naar kpn 32.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 530862 | Toegevoegd op 13-10-2016 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding