Wandelen rondom het Plateau van Schimmert

Wandelroute 530568

Aangeboden door:

4924 92

Omschrijving

Deze wandelroute neemt je vanuit Schimmert mee door het Limburgse heuvellandschap. Je wandelt onderweg door landgoed Puttersdael en de buurtschappen Helle en Brand. Het landschap bestaat hier uit graften, hellingbossen, holle wegen en hoogstamboomgaarden. Geniet in dit mooie gebied en werk jezelf in het zweet op de hellingen in dit gebied.

Kleine plaatsjes tussen de heuvels

Het startpunt in Schimmert ligt op een golvende laagvlakte. Vanuit hier daal je via mooie voetpaden af naar de lager gelegen heuvelachtige gebieden in deze omgeving. Je wandelt daarbij door de buurtschappen Helle en Brand, die beide behoren tot de zogenaamde Bovengehuchten van Nuth in de buurt van de Platsbeek. In Brand vind je enkele huizen die voorzien zijn van vakwerk. Op een boerderij in dit buurtschap vind je bijvoorbeeld het opschrift ‘Op genne Brant’. In de omgeving van deze buurtschappen vind je veel holle wegen in het heuvelachtige landschap.

Fietsterras ‘t Weverke
Vervolgens wandel je weer terug omhoog naar het Plateau van Schimmert. Het start- en eindpunt van deze route ligt bij Fietsterras ’t Weverke. Hier kun je lekker uitpuffen van je wandeling met een welverdiende kop koffie, een lunch of een verfrissend biertje. Je voelt je hier als vanzelf meteen thuis door de gezellige dorpse sfeer die er hangt.

De historie van Schimmert
Schimmert is een van de hoogst gelegen kerkdorpjes van heel Nederland. Het verhaal gaat rond dat de naam Schimmert is ontstaan toen Karel de Grote verdwaalde tijdens een trektocht. In de verte zag hij een licht schimmeren en zo ontstond de naam van het dorp. Op de plek van het lichtschijnsel werd vervolgens een kapel gebouwd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Fietsterras 't Weverke (Hoofdstraat, 6333 BG, Schimmert, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Fietsterras 't Weverke
Hoofdstraat
6333 BG Schimmert
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Hoofdstraat
6333 BG Nuth

valkenburg

Spoorlaan
6301EZ Valkenburg aan de Geul

VVV Nuth bij Boekhandel Claessens

Dorpstraat
6361 Nuth

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Fietsterras 't Weverke

Fietsterras 't Weverke

Fietscafe

Fietsterras ’t Weverke is een fijne plek om uit te puffen van ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rob

op:

Frans, Anders

op:

Jeanette, Anders

op:

Boy

op:

Peter

op:

Wim

op:

Bas, Anders

op:

Patricia, Noord-Brabant

op:

"Een mooie afwisselende route."

 geplaatst op:

Een mooie afwisselende wandelroute die goed te lopen is met de app. Ik heb de omschrijving er niet bij hoeven te nemen. Voor mensen uit deze buurt altijd leuk om 's avonds even dit ommetje te maken. Zeker in de lente- en zomertijd!! Een aanrader.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 530568 | Toegevoegd op 12-10-2016 | Laatst gewijzigd op 20-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding